Her hasta özel ve değerli

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, düzenlediği basın...

03 Mart 2015 Salı 20:06
 Her hasta özel ve değerli


Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, düzenlediği basın toplantısı ile yoğun bakım hizmetleri başta olmak üzere, hastane hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu. 5 ayrı standartta toplam 88 kişilik yoğun bakım kapasitesine sahip olduklarını bildiren Sinan Zehir, “Bize gelen tüm hastalarımız bizim için özel ve değerlidir. Özellikle yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden hastalarımız önce Allah’a sonra bizlere emanettir. Hiç bir hasta yakınımızın bu konuda gözü arkada kalmasın.” dedi.


Hasta mahremiyeti başta olmak üzere her konunun kendileri tarafından son derece önemsendiğine işaret eden Sinan Zehir, yoğun bakım ünitelerinin hastaneler için olmazsa olmaz kabul edilen kritik üniteler olduğunu, başta ameliyatlar olmak üzere pek çok tedavinin perde arkasındaki tamamlayıcı unsurun yoğun bakım üniteleri olduğuna işaret etti.


Çorum’un yanı sıra çevre iller başta olmak üzere, Türkiye’nin pek çok yerinden hasta kabul ettiklerini ve hizmet verdiklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Zehir,  hedeflerinin Ankara başta olmak üzere diğer şehirlere hasta sevkinin önüne geçerek, insanlara en kaliteli ve güvenilir tedavi hizmetini yerinde sunmak olduğunu söyledi.


Yoğun bakımda tedavisi devam eden ve normal servislerde tedavisi devam eden hastaların ve hasta yakınlarının farklı telaş ve tedirginlikler taşıdığını hatırlatan Zehir, “Bizim insanımızın aile bağları çok güçlü olduğu için, bir yakınının hastalığı durumunda da bir o kadar endişe ve kaygısı artmaktadır. Bu çok doğaldır ve olması gereken de budur. Ancak devreye yoğun bakım tedavisi girdiğinde, buralarda sürdürülen hizmetler de yapılan tedaviler de çok hassas ve korunaklı bir hal alıyor. Burada hasta sahiplerinden isteğimiz, gönüllerinin rahat olması yönündedir. Hasta yakınları, hastanın ve ortamın korunması için ziyaret kısıtlılığı ile karşılaştığı için, hastasını görememenin üzüntüsüyle, hastasına nasıl bir bakım ve tedavi uygulandığını bilemeyebilir. İsteğimiz o ki, burada bulunan tüm hastalarımız, büyük bir titizlik ve ihtimamla takip ediliyor. Günlük 3 kez kişisel bakımları yapılan hastalarımızın saç temizliği, tırnak bakımı başta olmak üzere, özel losyonlu temizlik petleri ile vücutları tepeden tırnağa kadar temizleniyor. Saç diplerinin ovuşturulmasından, yatak yarası oluşmaması için günde en az 5-6 kez pozisyon değişikliği yapılıyor. Bizler hastamızın tedavisinin önemi kadar, bu tür hizmetlerin de gerekliliğine inanan ve bu konuda her türlü özveriyi büyük bir titizlik ve insana saygı çerçevesinde yürüten değerli mesai arkadaşlarıyla çalışıyoruz.” dedi.


Çok gerekli durumlarda, istisna olmak kaydıyla hastanın da durumu müsait olduğu vakit, hasta yakınlarından bir kişiyi özel kıyafetler giydirdikten sonra, yoğun bakıma almaya da gayret ediyoruz. Ancak yoğun bakım ziyareti konusunda kimi hasta yakınlarımızın ısrarı, hastanın ve ortamın riske edilmesi anlamı taşıyacağı için, hasta yakınlarımızdan bu konuda anlayış ve hoşgörü bekliyoruz.” diyen Hitit Üniversitesi Eğitim Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, son sistem cihazların bulunduğu yoğun bakım ünitelerinde 30 bayan 4 erkek hemşirenin görev yaptığını, özellikle erkek hemşirelerin, güç isteyen hizmetlerin gerektiği durumlarda devreye girerek, hastanın tedavisine destek olduğunu aktardı.


Hastanenin pek çok ildeki hastanelere oranla zengin bir yoğun bakım alt yapısına sahip olduğunu hatırlatan Sinan Zehir, hastane kapasitesi, imkanları, yönetim anlayışı ve personel hassasiyetinin özellikle Çorumlular tarafından bilinip algılanmasını istediklerine işaret ederek, “Büyük bir özveriyle yapılan hizmetlerin samimiyetinin toplum tarafından algılanması, hasta yakınlarının üzüntüsünü ve telaşını azaltacağı gibi huzurlu ve rahat bir psikoloji ile günlük yaşamlarını devam ettirmelerini sağlar. Hastayı tedavi ederken, geride kalan yakınlarının da huzur ve mutluluğunu temin etmek de bizim görevlerimiz arasındadır.” dedi.



Son Güncelleme: 03.03.2015 21:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adınız Soyadınız 2015-03-04 07:45:27

geçen günlerde bir yanık için eşimi götürdüm doktor yüzümüze bile bakmadi hiçde dedikleri gibi değil haberlerde insanların doktarları neden dövdükleri belli oluyo ilaç bile yazmadı (plastik cerrahi)

Avatar
Adınız Soyadınız 2015-03-04 07:52:07

kardeşim niye yorumu ekrana koymusonuz i taraf tutmayın ayıp ya