İddialı konuştu, ‘Deva’lı günler yakın’ 

DEVA İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, hükümetin miadını doldurduğunu savunarak, 'Deva'lı günler yakındır."dedi.

12 Ocak 2021 Salı 23:38
İddialı konuştu, ‘Deva’lı günler yakın’ 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, hükümetin miadını doldurduğunu iddia ederek, korkunun ecele faydası olmadığını kaydetti.

İktidar partisinin erken genel seçim hazırlığında olduğunun bilindiğini savunan Vargeloğlu, yaptığı açıklamada şu görüşlere verdi; “Mevcut hükümetin ülke bekası yerine kendi bekalarını düşünen bir anlayışta olduğunu, bunun için de her yolu mubah sayan bir arayış içinde olduklarını biliyor ve görüyoruz. Ülkemizde geçen on gün süre içinde birçok olay yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Amaçları, orta vadede siyasi tezlerine dayalı tartışma alanı oluşturmak, yan ve ara hedefler üzerinden asıl seçim kazanma hedeflerine odaklanmaktır. Bu bağlamda, siyasi partileri ziyaret ederek yeni ittifak arayışlarına girmeleri (MHP, VATAN, HÜDAPAR, SP, DSP), eski Genel Kurmay Başkanı’nın 27 Mayıs ile ilgili söylemi, eski bakanın türban üzerine yaptığı konuşma ve bir gazetecinin konuşmalarını yeni darbe yapma çağrısı gibi ilişkilendirerek kamuoyunda oluşturacakları infialle birlikte yeni bir beka sorunu yaratma gayretini görmekteyiz.

Ötekileştirerek, hedef tahtasına koydukları sendika, meslek birlikleri, Barolar, Tabipler Birliği ile bazı oda, vakıf ve dernekler gibi örgütlü toplumu suçlu ilan eden, popülist söylemlerle, yasalara aykırı tutum ve davranış hamleleriyle bir siyaset tarzı yürüttüklerine tanıklık ediyoruz. Mevcut hükümetin ülke bekası yerine kendi bekalarını düşünen bir anlayışta olduğunu, bunun için de her yolu mubah sayan bir arayış içinde olduklarını biliyor ve görüyoruz. Cumhurbaşkanının muhalif siyasi partilerinden ayrılan yeni oluşumları çok da etik olmayan tarzda el altında desteklediklerini görmekteyiz. Ayrıca Cumhurbaşkanın, ana muhalefet partisinin muhafazakâr seçmene yaklaşımına verdiği tepki manidardır. Bununla birlikte hükümetin türban üzerinden muhafazakâr seçmeni tekelinde tutmaya çalıştığı görülmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi’ne tartışmalı usulle rektör atanması, buna bağlı olarak üniversitede baş gösteren öğrenci ve öğretim görevlilerinin eylemlerini, Gezi olaylarına benzeterek, beka sorununu yeniden ısıtarak yeni bir kamuoyu desteğini alma arzuları aşikârdır. Kısaca değişik kodlarla toplumu daha da gerecek yeni düşman yaratmaları, demokrasilerde eşine rastlamadığımız çok da ahlaki olmayan popülist bir yönetim şeklidir. Tüm halkımızın, esas sorunlarımızı unutmamaları, sadece yapay dini ve milli söylemlere itibar etmemeleri güncel gündemi değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Mevcut hükümetin ivedilikle suni gündemler ve suni düşmanlar yaratmamalarını, enerjilerini ülkemizin gerçek gündemi olan ülkemizde kapanan işletmelere,  işsizliğe, eksik maaş alanlara, hayat pahalılığına çözüm ve politika üretmeye harcamalarını tavsiye ediyoruz.  Unutulmamalı ki; korkunun ecele faydası yoktur ve  mevcut hükümet miadını doldurmuştur. DEVA’lı günler yakındır.”

Son Güncelleme: 13.01.2021 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bir 2021-01-13 09:59:35

KENDİ YALANINA, KENDİ,DE İNANMIŞ.

Misafir Avatar
Gökhan 2021-01-17 16:10:38 @Bir

Yalan mı...
Bu yazanların 1 tanesi bile yalan mı... Bak sana tavsiyem oku... sonra Allahın verdiği beyninle düşün...

Beğenmedim! (3)
Avatar
Biri 2021-01-13 11:47:09

Korona devasindan bahsetmiş galiba

Avatar
Kenann 2021-01-13 16:11:56

Kardeşim sen hiçbir varlık gösteremiyorsun. Böyle başına beyanat vermekle seçim kazanılır mı

Misafir Avatar
Gökhan 2021-01-17 15:23:24 @Kenann

Gözüne gözlük al kardeşim... Ekip olarak çalışmaktalar... Neden kıskanıyorsun.. Adamlar ne yazmış okudun mu. yoksa midenden mi konusuyorsun

Beğenmedim! (3)
Avatar
kemal tutan 2021-01-13 13:00:30

get heri

Avatar
Mehmet 2021-01-17 13:52:25

Tebrik ederim sizleri takip ediyorum. Tüm bu lal olmuş, at gözlüğü takmış insanların gözlerini açmaya çalışıyorsunuz. İğne ile kuyu kazıyorsunuz ama başarılı olacaksınız. Devam

Avatar
Sade vatandaş 2021-01-17 14:08:26

Halkı düşünen soran esnafı düşünen soran bir iktidar istiyoruz
Geçmediğimiz köprülerin parasını ödemekten bıktık

Avatar
Neeeeee 2021-01-13 10:37:09

ŞU, görüntü, ESTETİK değil,

Avatar
Corumlu19 2021-01-17 19:12:09

Ya sizin genel baskanlar kurucular ak partide siyaset yaparken cizgiden cikmis sirazesi kaymis ve partiden atilmis atil duruma gelmis eski kirik dokuk siyasetcilerki bunlara verilen gorevleri yspamadiklari icin perte ayrilmis adamlardi.simdi sizin neyinize inanalim.