İkinci hastane ihtiyacı şimdi daha iyi anlaşıldı

Çorum’da ikinci bir hastane ihtiyacının önemi bugün daha iyi anlaşılıyor.

21 Mart 2020 Cumartesi 00:47
İkinci hastane ihtiyacı şimdi daha iyi anlaşıldı

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da ikinci basamak devlet hastanesi ihtiyacının önemi bugün daha iyi anlaşılıyor.

Dünyayı sarsan Koranavirüs salgını Türkiye’yi de etkiliyor. Devlet her alanda tedbirlerini alırken, vatandaşlara da önemli uyarılarda bulunuyor.

Dün akşam Sağlık Bakanlığı’nca 81 il sağlık müdürlüğüne gönderilen genelge ile bünyesinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanı hekimlerden en az 2’si ve 3’üncü seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunan tüm hastanelerin ’pandemi hastanesi’ olarak kabul edileceği açıklandı.

Çorum’da kapsamlı bir şekilde sağlık hizmeti sunan tek hastane Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında acil hastalar ve ameliyatlar dışında bakanlığın direktifleri doğrultusunda sağlığın yöneticileri haklı olarak tamamen salgına karşı önlemlerini alıyor. Hastane servislerinde acil olmayan yataklı bölümler tedbir amaçlı boşaltılarak ileride oluşabilecek risklere karşı hazırlanıyor.

Çorum’da iktidarın yerel temsilcileri ve bürokrasi eski devlet hastanesinin ikinci basamak sağlık kuruluşu olarak yeniden hizmete açılması için bir süredir girişimlerde bulunuyordu. Süreç devam ederken, Koronavirüs tehlikesi baş gösterdi. Güçlü bir alt yapıya sahip sağlık alt yapımız sayesinde ortaya çıkan problemlere daha hızlı müdahale ve çözüm bulsak ta, merkezde ikinci bir hastane ihtiyacının elzem olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Diyeceğim odur ki, devlet ve millet olarak hep birlikte bu zorlu süreci başarıyla atlattıktan sonra ikinci hastanemizin hizmete alınması konusunda daha aceleci olmamız gerekiyor.

Son Güncelleme: 24.03.2020 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan ÇEK 2020-03-21 20:58:26

Mustafa Bey,8 aydır yoğun bakımda olan ALS hastası annem,yoğun bakımların kapatılması nedeniyle 3 gün önce palyatif servise kaldırıldı,dün itibariyle de maalesef palyatif servis de kapatıldığı için eve taburcu edildi.Bu hasta beyin hariç tüm vücut fonksiyonlarını kaybetmiş,nefesi dahi cihaz yardımıyla boğazı delinerek alan, %98 engelli raporu olan bir hasta.Annem gibi diğer hastalarda ya evlerine taburcu edildiler ya da özel hastanelerin yoğun bakımlarını doldurdular.O kadar söylememize rağmen sözde hastamızın sağlığı İçin mecburen taburcu ettiklerini söylediler.Ve bugün maalesef annem nefessiz kalarak 112 acil servis ambulansı ile tekrar acile getirildi.Şuan hastanede müdahale edilerek kendine getirilmeye çalışılıyor,büyük ihtimalle de sonra yine bizi bu halimizle evimize gönderecekler.Tamam tüm dünya gibi ülkemizde zorlu bir süreçten geçiyor ancak corona vakaları gelecek diye tüm hastaneyi boşaltmak,bizim gibi hastası olanların hasta ve yakınlarını mağdur etmek,çok acil olmadıkça ameliyathaneleri kapatmak ne kadar doğru.Bizim hastalarımızın corona hastaları kadar canının değeri yok mu,bizler her gün elimiz yüreğimizde nefessiz kalan hastamıza 112’nin yetişmesini mi bekleyeceğiz.Yazacak çok şey var ama sanırım durumumuzu izah edebilmişimdir.Devletimiz eğer ana ise baba ise evlatları arasında ayrım yapmadan yanımızda olsun.Size yazmamın sebebi de bizlerin ulaşamadığı yerlere siz sesimiz olun.Şimdiden çok teşekkürler. ????

Avatar
Mertçe 2020-03-22 10:28:27

Yarınları düşünmeden hastane kapatan vekillerimiz şimdi ne düşünüyorlar acaba?

Avatar
Emekli saglikci 2020-03-22 08:09:29

Bu büyüklükteki bir bina afrika orta güney amerika asya ülkelerinden birinde olsaydı en büyük hastane olurdu ama har vurup harman savunmakta hocamdalar gibi para savunmakta üzerimize yok

Avatar
Cesur 2020-03-22 00:03:50

Hemşerim geçmiş olsun Allah hastanıza şifalar versin sizi çok İyi anlıyorum Sn Vekiller Hst uğrayıp güzel poz veriyorlar Allah rızası İçin bir vatandaş olarak gidip sıra bulabiliyorlar mı ...

Avatar
Sungurlulu 2020-03-23 03:20:57

Çorum'un ısrarla istediği yatırımları bu hükümetin ısrarla kulak arkası etmesinin nedenleri araştırılmalı....

banner165