İmece usulü tadilat

Sungurlu’ya bağlı İkizli köyünde muhtar, ihtiyar heyeti ve köy halkı, uzun zamandır kullanılmayan sağlık evini imece usulü onarıyor.

03 Haziran 2019 Pazartesi 09:31
İmece usulü tadilat

Sungurlu’ya bağlı İkizli köyünde muhtar, ihtiyar heyeti ve köy halkı, uzun zamandır kullanılmayan sağlık evini faaliyete geçirmek imece usulü çalışıyor.

İkizli Köyü Muhtarı Erdoğan Karakol, 31 Mart seçimlerinde seçilmesi ile birlikte kolları sıvayarak köyün eksiği ve sorunlarını tespit ettiklerini söyledi.

İlk olarak yaklaşık 5-6 yıldır kullanılmayan sağlık evini tekrar faaliyete geçirmeye karar verdiklerini anlatan Karakol, “Haftada bir gün köye doktor geliyor, sağlık evi kullanılamaz olduğu için vatandaşları camide muayene ediyor. Sağlık Müdürlüğü ile görüşerek sağlık evini tekrar faaliyete geçirmek istediğimizi ilettik. Öncelikle sağlık evine bir ebe atadılar, tamirat için de kum ve çimento verdiler. Biz de ihtiyar heyeti ve köy halkı ile imece usulü ile kendi imkanlarımızla sağlık evinin zamanla yıpranan ve kırılan yerlerini onarmaya başladık. Sağlı evinin tavandan tabana bakımını ve onarımını yapıyoruz. Binanın dışında ve içinde dökülen sıvalarını yeniden yapıp, zeminde çöken yerleri tekrar onarıyoruz. Sağlık evi ve lojmanının onarımını tamamlayıp bayram tatili sonunda ebeye teslim etmeyi planlıyoruz.” Dedi.

Muhtar Erdoğan Karakol, sağlı evinin onarımını tamamlayıp faaliyete geçirdikten sonra okul ve lojmanın da onarımını yapacaklarını bildirdi.

Son Güncelleme: 03.06.2019 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.