İskilip’te vaka yok

Çorum’un İskilip İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, İskilip'te bugüne kadara koronavirüs vakasına rastlanmadığını açıkladı.

10 Nisan 2020 Cuma 00:35
İskilip’te vaka yok

Çorum’un İskilip İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, basın mensupları ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda koronavirüs önlemleri, uygulamalar ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

FIRSATÇILIK YAPANLARA İZİN VERİLMEYECEK

Virüs sebebiyle alınan önlemleri fırsat bilerek vatandaşa fahiş fiyata ürün satanlara fırsat verilemeyeceğini, kolluk kuvvetlerinin her zaman sahada olduğunu belirten Eligül bu gibi durumla karşılaşan vatandaşların 155-156 numaralı telefonlara şikâyetlerini bildirmelerini istedi.

İSKİLİP’TE VAKA YOK

Şu ana kadar İskilip’te koronavirüs vakasına rastlanmadığını kaydeden Eligül, bunun ilerleyen süreçte olmayacağı anlamına gelmediğini, vatandaşların evde kalmalarını, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, çıkarken de mutlaka maske takmalarını istedi.

MASKELER KAYMAKAMLIK ELİYLE ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Maskelerin parayla satışının yasak olduğun altını çizen Eligül, maskelerin vatandaşlara Kaymakamlık eliyle ücretsiz dağıtılacağını, bunun için ilçedeki kişi ve kurumlarla işbirliği yapılarak herkese ulaşmasında aksaklık yaşanmaması için planlama yapacaklarını söyledi.

KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Kaymakam Eligül koronavirüs tedbirleri kapsamında çok sayıda işyerinin kapandığını, bu işyeri sahiplerinin meslekleri dışında herhangi bir geliri olmadığını bildiklerini ve kısa sürede bu esnafa destek olunacağını söyledi.

‘BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

İskilip’e giriş çıkışlarda kolluk kuvvetlerinin sürekli kontrol uygulaması yaptıklarını, belediyenin bu noktalarda gereken fiziki düzenlemeleri hızla yaptığını, bunun yanında personel, araç, gereç desteğini yerine getirdiğini ve hijyen çalışmalarını aksaksız sürdürdüğünü belirterek, belediyeye teşekkür etti.

BİR HAFTA SONRA PAZAR AÇILACAK

Koronavirüs önlemleri kapsamında kapanan sebze pazarlarının bir hafta sonra gerekli tedbirler alınarak açılacağını ifade eden Kaymakam Eligül uygulanan tedbirlerin İskiliplilerin sağlığı için olduğunu ve biraz sabretmeleri gerektiğini belirterek üretici ve tüketicilerin fiyat farklılıkları nedeniyle mağdur olmaması için pazarın yaklaşık bir hafta sonra açılacağını söyledi.

MAAŞLARINI BAĞIŞLADILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma kampanyasına Kaymakam Muharrem Eligül ve Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeleri Milliyetçi Hareket Partili İl Genel Meclis Üyesi Doğan Uçar, Ak Partili İl Genel Meclisi Üyesi Duran Bıyık, Birlik Müdürü Mehmet Gürbüz, Akcasu Köyü Muhtarı Kemal Savuş,  Ahmetce Köyü Muhtarı Cafer Akçay birer maaşlarını bağışladıklarını açıkladılar./İskilipost

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2020-04-10 09:03:56

İskilip turşusu demişlerdi de dalga geçmiştim.. Bana da 2 kg gönderebilir misiniz? :)

Avatar
Elmabeli 2020-04-10 09:38:43

InsAllah olmaz. Allah korusun