İşte Çorum Covid-19 Servisi

Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 7/24 hizmet veren Covid-19 Servisi görüntülendi

26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:02

Çorum’da sağlık çalışanlarının koronavirüs mesaisi hastane içinde görüntülendi.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan tüm sağlık çalışanları hastalık riskine altında olmasına rağmen korona virüs virüs salgınında en ön cephede fedakarca mücadele vermeye devam ediyor.

Pandemi sürecinde korona başta kendileri ve ailelerini ikinci plana atarak hayat kurtarmak için mücadele veren sağlıkçılar, vatandaşlardan bu süreçte belirlenen kurallara uymalarını istiyorlar.

Hastalar Acil Covid-19 servisine girdikten sonra yapılan tetkiklerin ardından bekleme ünitelerine alınıyor. Bir hastamızın acile girdikten sonra bekleme süresi 2-3 saati buluyor. Servisimizde günlük 40 ila 50 personel değişimli nöbet tutuyor. Test sonuçlarının ardından testi pozitif çıkan hastaların tedavisine başlanıyor. Serviste ayrıca yatan hastalara süreçten ruh sağlıklarının olumsuz etkilenmemesi için psikolojik destek veriliyor.

PSİKOLOJİK DESTEK ÖNEMLİ

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli, Covid-19 hastalarına her gün düzenli olarak psikolog desteği vermeye başladıklarını belirterek, “Her gün oda telefonlarından aranarak herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sorulan hastalarımıza günlük tedavi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bir Covid-19 hastasının tek başına bir odada ve bu hastalığın korkusuyla yaşaması sıkıntılı bir süreç. Onların açısından düşündüğümüzde süreci kolayca atlatabilmeleri için ihtiyaçlarını günlük olarak soruyoruz. Ek ihtiyaçları varsa gidermeye çalıyoruz. Hasta yakınlarının getirdiği gıdaları herhangi bir zehirlenme riskine karşı kabul etmemeye çalışıyoruz. Hastalarımızın tüm ihtiyaçlarını düzenli olarak gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Hastaların Covid-19 Acil servisine başvurduktan sonraki süreçleri hakkında da açıklama da bulunan Prof. Dr. Sezikli, “Hastalarımız Acil Covid-19 servisine girip değerlendirildikten sonra belli bir sıra dahilinde PCR testi, röntgen, tomografisi ve diğer tetkikleri yapıldıktan sonra bekleme ünitelerine alınıyor. Bir hastamızın acile girdikten sonra bekleme süresi 2-3 saat. Bu süreyi kısaltmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Serviste günlük 40 ila 50 nöbetçi ekibin bulunduğunu açıklayan Başhekim Sezikli, “Bunlar sürekli değişiyorlar. Sürekli Covid-19 riski altında çalışıyorlar. Oraya giren hastamızın 2-3 saat değil de 2 saat, 1.5 saat beklemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bazen elimizde olmayan nedenlerden dolayı bu süre uzayabiliyor. 7/24 aktif bir Covid acil yönetimi sayesinde bunu hızlı bir şekilde aşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA
 

Son Güncelleme: 28.08.2020 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2020-08-27 11:24:09

sayın idareci herkes elini yüzünü kapatmış sizde ne eldiven ne kafada bone var.uzun zamandır bu alana uğramadınız herhalde?

Avatar
hakan 2020-08-27 20:30:00

salgın başladığından bu güne hızlı bir şekilde organize olup sorunlara çözüm bulamayan yönetim ya istifa etmeli yada siyasetçiler tarafından görevlerinden alınmalı.

Avatar
şeyda 2020-08-28 13:27:42

küresel salgının tüm dünyayı kasıp kavurduğu şu günlerde sevdiği her şeyden fedakarlık yaparak kendisini vatandaşımızın hizmetine adayan sağlık çalışanlarımıza türk milleti adına şükranlarımızı sunuyoruz.Bu dönemde hastalık kapma korkusuyla hastaya yaklaşmayan iş yapmaktan imtina eden torpille günü kurtarmaya çalışan şu cu bu cu(sendikacı,cemaatcı,hatırlı dostu olanlar vs) onlarıda milletimizin vicdanına havale ediyoruz.Türk Milleti bu zor günlerde yapılanları hiç bir zaman unutmayacaktır.

Avatar
şeyda 2020-08-29 19:06:45

tuncay bey siz cemaat işlerini iyi bilirsiniz.bir zamanlar sizinde referans aldığınız yer.

Avatar
yadigar 2020-08-31 07:07:05

personeline sahip çıkmayan son 25 yılın en kötü yönetimi.kurtarıcı olarak geldiler hiç bir sorunu çözemediler.balon patladı.

Avatar
tuncay 2020-08-29 16:09:40

şeyda hanım torpillisi,sendikacısı her yerde olabilir.Ancak cemaat sadece camide olur hastanede ne işi var?

Avatar
Bozkurt 2020-08-26 18:02:07

Allah yardımcıları olsun

Avatar
Samsunlu 2020-08-27 07:17:36

Allah Sağlık personelimizin yardımcısı olsun. Lütfen ama lütfen maske takınnnn. Kimseye acımıyorsanız sağlık çalışanlarına acıyın