İzolasyon ihlali yapan 15 kişi yakalandı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri izolasyon kuralını ihlal eden 15 kişiyi yakaladı.

18 Aralık 2020 Cuma 13:21
İzolasyon ihlali yapan 15 kişi yakalandı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, 10-18 Aralık 2020 tarihleri arasında Çorum merkez ve ilçelerinde 44 adet ihbar alınırken, bu ihbarların 5’i asılsız ya da mükerrer oldu. Geriye kalan 39 ihbar Mahalle Denetim Ekiplerine bildirildi ve gerekli işlemler yapıldı. Bununla birlikte yine merkez ve ilçelerinde Mahalle Denetim Ekipleri 18 bin 168 kişiyi denetledi. Ayrıca denetim ekiplerince 11bin 319 işyeri ve kişi gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse resen denetlenirken, gerekli uyarılar yapılmış ve izolasyon kurallarına uymayan kişilere tutulan 240 adet tutanak İl Hıfzıssıhha Kuruluna gönderildi. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 250 işyeri ve kişiler için birinci ihlal uyarısı yapıldı..

İl Salgın Denetim Merkezi Saha Denetim ekipleri aynı tarihler arasında evlerinde izolasyonda olmaları gerekirken aykırı hareket eden 15 kişi tutanakla tespit edilerek yurda yerleştirilerek karantina altına alındı. 18 Aralık tarihi itibariyle 3 kişinin kalan izolasyon sürelerini tamamlamak üzere yurtta karantinası devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165