İzolasyon ihlali yapan 8 kişi yakalandı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri izolasyon kurulanı ihlal eden 8 kişiyi yakaladı.

31 Aralık 2020 Perşembe 22:09
İzolasyon ihlali yapan 8 kişi yakalandı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, 25-31 Aralık tarihleri arasında Çorum merkez ve ilçelerinde 29 adet ihbar alındı. Bu ihbarların 2’si asılsız ya da mükerrer olurken, geriye kalan 27 ihbar Mahalle Denetim Ekipleri’ne bildirildi ve gerekli işlemler yapıldı. Bununla birlikte yine merkez ve ilçelerde Mahalle Denetim Ekiplerince 8 bin 371 kişi denetlendi. Ayrıca denetim ekiplerince 5127 işyeri ve kişiler gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse resen denetlenirken, gerekli uyarılar yapıldı ve izolasyon kurallarına uymayan kişilere tutulan 72 adet tutanak İl Hıfzıssıhha Kurulu’na gönderildi.

Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 163 işyeri ve kişiler için birinci ihlal uyarısı yapıldı.

İl Salgın Denetim Merkezi Saha Denetim Ekipleri aynı tarihler tarihler arasında evlerinde izolasyonda olmaları gerekirken izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 8 kişiyi tutanakla tespit eederek yurda yerleştirdi..

Dün itibariyle 2 kişinin kalan izolasyon sürelerini tamamlamak üzere yurtta karantinası devam ediyor.

Son Güncelleme: 01.01.2021 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.