Kafkas’a göre sağlıkta başarının sırrı

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılışına katıldı.

09 Ekim 2013 Çarşamba 16:55
 Kafkas’a göre sağlıkta başarının sırrı


Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ankara Fizik Tedavi  ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılışına katıldı.

Açılış törenine katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren  Kafkas, “ Zor şartlarda Türkiye’nin önemli bir merkezi büyük hizmetler veriyor. Sırf burada tedavi olabilmek için yatak bulamayan hastalar beni arıyor. Sağlıkta dönüşümün sırrı şu; ekip olarak adil olmayı temel aldık. Hakkaniyet içinde ülkenin imkan ve imkansızlıklarını iyi tayin ederek bir yol haritası çıkarttık. Türkiye’nin az imkanlarla büyük işler yapabilmesini ancak sağlıkçılarla yapabilirdik. Çünkü doktorlar ve sağlık çalışanları Türkiye’nin çok önemli bir kesimi. Türkiye’nin elit bir kesiminin içinde en iyi üniversitelere gidiyorlar ve Türkiye’de hiçbir meslekte olmadığı kadar da meşakkatli bir eğitim sürecinden geçiyorlar. Çalışma arkadaşlarıyla da uzun beraberlikler yaşadıkları için bu durum ekip işini ve takım ruhunu da beraberinde getiriyor. Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Dönüşümü gerçekleştirmes
inde Türkiye’deki bu dinamizmi iyi kullanmasından oldu. Yani bugün Dünya Sağlık Örgütü tarafından birçok alanda Türk Modeli diye takdim edilmesi ve dünyadaki bir çok ülkeye örnek gösterilmesi işte bu ekip ruhunun, bu özverinin eseridir.” dedi.

Batılı ülkelerden bazılarının da sağlıkta memnuniyeti sağladığını ancak Türkiye’de bu işin çok daha ucuza yapıldığını belirten Kafkas, şöyle devam etti;  “Batıda çalışan personelinin yarısıyla mucizeler başarıyoruz. Bunu sürdürebilir olmamız lazım. Bu imkansızlıklar için sağlıkta bir standart oluşturduk. Bırakın rehabilitasyon merkezini sağlığın standardı yoktu. Biz hastanelerde kişi başına 150 metrekare yer yapıyoruz. Yeni yaptığımız kampüslerde kişi başına 300 metrekare. Biz her yatağa 3 otopark yapıyoruz. Kampüse gidince en azından böyle bir problem olmasın diye uğraşıyoruz. Bilkent Kampüsü planladığımızdan çok daha kısa sürede bitecek gibi görünüyor. Etlik Kampüsünün temel atma törenini de Başbakanımızın katılımıyla ayın 22’sinde gerçekleştireceğiz. Torunlarınıza gidip anlatacaksınız şu an sizin böyle yerlerde yaptığınız işleri biz 50 metrekare alanda yapıyorduk diye. Düne göre bugünkü Türkiye daha güçlü. Her bayram öncesi daha da güçlenerek devam ediyoruz. Özellikle Başbakanımız Eğitim Araştırma Hastanelerinin fonksiyonlarının artırılmasını istiyor. Sizlerin önünüzü açacak birtakım engellerin önü açılıyor. Buradaki başarı öyküsünü biliyorum ancak burada tanıklık yapmış olmaktan çok mutluyum. Bu başarı öyküsünün içerisinde olmaktan çok memnunum. Sizlerin her başarısı birilerinin hayata daha çok tutunması anlamına geliyor. Elinden tutamıyorsanız yüreğinden tutup yardım edin. “

Agah Kafkas, hastane hakkında bilgi aldıktan sonra hastaları ziyaret etti.




Son Güncelleme: 09.10.2013 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.