Kanser Tedavi Merkezi'ne onay

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Tokat'a giderken Çorum’da mola verdi.

07 Ocak 2018 Pazar 00:11
Kanser Tedavi Merkezi'ne onay

AK Parti’nin Kırşehir ve Nevşehir il kongrelerine katılan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, karayoluyla Tokat’a giderken Çorum’da mola verdi. Samsun Yolu üzerinde bulunan bir restoranda AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ tarafından karşılanan Bakan Demircan, akşam yemeğinde Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Sağlık İl Müdürü Dr. Ömer Sobacı ile bir araya geldi. Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen görüşme sırasında Çorum’un sağlık alanındaki talep ve beklentileri İl Başkanı Karadağ ve Milletvekili Ceylan tarafından Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’a iletildi.

KANSER TEDAVİ MERKEZİ TAMAM

Görüşme sırasında Ceylan ve Karadağ, Çorum’a Kanser Tedavi Merkezi kurulması yönündeki taleplerini tekrarladı. Bakan Demircan da, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yüksek maliyetli başta kanser türleri olmak üzere birçok hastalığın ileri düzeyde teşhisinde kullanılan PET-CT cihazı, Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne de yine akciğer kanserinin teşhisinde kullanılan yüksek maliyetli EBUS cihazının alınması konusunda bakanlık olarak her türlü desteği vereceklerini duyurdu.

Çorum’a kurulacak Kanser Tedavi Merkezi’nin alt yapısının oluşturulması için gereken üst düzey teknolojiye sahip cihazların en kısa sürede devreye alınacağını belirten Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, yerelden büyük şehirlere sevkin önemli ölçüde azaltılmasını hedeflediklerini söyledi. Demircan ayrıca, Çorum’un çok önemli bir merkeze kavuşacağını vurguladı.

SEVK SORUNU BİTECEK

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni bir ünite kurulacağını açıklayan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Şehir Hastanesi’nden eksiği olmayan fazlası bulunan hastanemize kanser hastalarının ihtiyaç duyacağı 5 milyon dolar maliyetli (20 milyon lira) PET/CT cihazı kazandırıyoruz. İlimizde ağırlamaktan büyük onur duyduğumuz Sağlık Bakanımızdan söz aldık. Bu cihaz tomografi ve MR’ın üstünde kanser hücrelerinin mikro düzeyde tespitini sağlıyor. Bu cihaz hastanemizde olmadığı için hastalar büyük hastanelere sevk ediliyordu. Kendi ölçeğimizdeki illerde bu cihaz yok. Şimdi yeni bir ünite kurularak bu cihazı hastalarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

YURTKUR BİNASI EK BİNA OLUYOR

Görüşmede, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine ek bina konusu da gündeme geldi. Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) ait 3 blokluk binanın hastaneye devredilmesi konusunda Sağlık Bakanı Demircan, gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. Çorum’un taleplerine son derece olumlu yaklaşan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’a AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Son Güncelleme: 08.01.2018 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165