Karantinayı ihlal eden bir kişi yol kontrolünde yakalandı

Çorum'da jandarma ekipleri karantinayı ihlal eden bir kişiyi yol kontrolünde yakaladı

31 Ekim 2020 Cumartesi 23:03
Karantinayı ihlal eden bir kişi yol kontrolünde yakalandı

Çorum'da jandarma ekiplerinin yaptığı 'HES kodu' denetiminde karantina kuralına uymadığı tespit edilen 1 kişi, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) yerleştirildi.
Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan, Türkiye dahil birçok ülkede etkisini gösteren korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Çorum İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, şehirler arası seyahat eden kişiler üzerinde GBT ve HES kodu kontrollerini gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Kargı ilçesindeki Hacıhamza mevkiinde yapılan kontrollerde, otomobili ile İstanbul'dan Iğdır istikametine seyahat eden 1 kişinin ev karantinası kuralına uymadığı tespit edildi. Burada yapılan işlemde 1 kişiye 3 bin 150 lira idari para cezası uygulandı. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince de İskilipli Atıf Hoca Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerleştirildi.
Öte yandan, sürücülerin ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sisteminden kontrolleri gerçekleştirildi.

İHA

Son Güncelleme: 01.11.2020 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.