Kirli havaya karşı yoğun tedbir

Çorum’un hava kirliliğinde potansiyeli yüksek iller arasında yer alması beraberinde sıkı tedbirleri getirdi.

19 Aralık 2018 Çarşamba 20:31
Kirli havaya karşı yoğun tedbir

Çorum’un hava kirliliğinde potansiyeli yüksek iller arasında yer aldığı bildirildi.

Mahalli Çevre Kurulu Vali Yardımcısı Recep Yüksel başkanlığında toplandı.

Toplantıda sağlık kuruluşlarının belediyelere ödeyeceği tıbbi atık bertaraf ücretleri, sıfır atık projesi ve kısa dönemde hava kalitesinin korunması ve hava kirliliğiyle mücadelede alınacak tedbirler ele alındı.

Buna göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hava kalitesi değerlendirme genelgesi doğrultusunda yapılan ölçümlerde, Çorum’un yüksek potansiyeli olan iller arasında bulunduğu hatırlatıldı.

Bu kapsamda merkez ilçede sınır değerlerin aşıldığı ısınma amaçlı belirlenen özellikleri sağlayan birinci grup yerli kömürler kullanılacak. Merkez ilçe dışındaki yerlerde sınır değerlerin aşılmadığı ikinci grup yerli kömürler kullanılacak.

Doğalgazın konut, işyeri ve sanayide kullanımı özendirilecek ve teşvik edilecek. Isınma amaçlı kullanılan yerli, ithal, briket kömürler iyileştirme ve paketlemeden sonra tüketime sunulacak. Petrol koku ısınma amaçlı kullanılamayacak, kullananlar hakkında yasal işlem yapılacak. İthal fuel-oil kullanımında kükürt oranı yüzde 1 değerini geçemeyecek. İhtiyaç sahibi ailelere dağıtılan kömürlerde il ve ilçelerin hava kirliliği durumlarına göre özellikleri belirlenmiş kömürlerin dağıtımı yapılacak.

Öte yandan hava kalitesinin korunması için baca temizliğinden, sanayi tesislerinin durumu, kalorifer yakımından egzoz gazına kadar bir çok konuda sıkı tedbirler alınması kararlaştırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2018-12-20 00:15:45

Cezalarda yazılsa çok iyi olur hastalıklar çoğaldı hepimiz bu havayı soluyoruz yaşlısı çocuğu yazık bu insanlara denetleme daha da artırılsın

Avatar
crm 2018-12-20 08:24:36

pide ve ekmek fırınlarının bazılarının bacalarından inanılmaz kötü duman çıkıyor, benim güzergahım üzerinde eşrefhoca cdki fırının bacasından çıkanı bir yetkili görmüyor mu? acaba...

Avatar
Halk 2018-12-20 11:54:36

Kiremit, tuğla fabrikaları şehrin içinde kaldı.Bunlarda zaman zaman kömür yakıyorlar.?

banner165