Kök Hücre Kampanyası

Kızılay ile Yeşilay Kök Hücre kampanyası başlatıyor.

11 Aralık 2018 Salı 12:35
Kök Hücre Kampanyası

Kızılay İle Yeşilay’ın topluma mal olmuş, toplum yararına faaliyette bulunan iki köklü kuruluş olduğunu, Çorum’da işbirliği içinde çalışacaklarını belirten Kılıç, ayrıca sağlıklı yaşamın ortak noktaları olduğunu, bu kapsamda Çorum’da ortak bir kampanya başlatmak istediklerini belirtti.

Kök hücre bağışı yapan kişinin bir insanın hayatını kurtarabileceğini belirten Dr. Ejder, Kök Hücre Bağışı açısından ülkemizin çok geri kaldığını, TÜRK KÖK Veri Bankasında sadece 300 bin gönüllü vericinin kayıtları bulunduğunu ve bunun ülke ihtiyacını karşılamayıp yurt dışından bir hasta için kök hücre getirilmesinin devlete 25 000 Euro’ya mal olduğunu, bunun hem zaman hem döviz kaybına yol açtığını söyledi.

Ejder, bu konuda Çorum’da Türk Kızılay’ı, Yeşilay, Üniversite, Belediye, Sağlık Müdürlüğü ’nün de katılacağı bir kampanya ile başlatılarak farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi.

Türk Kızılay Başkanı Av. Kılıç da, Dr. Ejder’in söylediklerine katıldığını, Türk Kızılayı olarak bu konuda altyapılarının hazır olduğunu, böyle bir kampanyanın içinde olmaktan mutlu olacaklarını ve belki de Çorum’un bu alanda ülkede diğer illere rol model olabileceğini kaydetti

Son Güncelleme: 11.12.2018 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.