Komşu ilde sokakta maske zorunlu

Çorum'un komşusu Kastamonu'da sokakta maske takma zorunluluğu getirildi.

14 Mayıs 2020 Perşembe 10:29
Komşu ilde sokakta maske zorunlu

Çorum'un komşusu Kastamonu'da sokakta maske takma zorunluluğu getirildi.

Sokakta maske takmak kanunen zorunlu değil. Ancak illerde kurulan İl Hıfzısıhha ve Pandemi kurulları ildeki salgının seyrine göre özel kararlar alma yetkisine sahip.

Maske takmanın zorunlu olduğu yerler arasında marketler, pazarlar, sağlık kuruşları, toplu olarak çalışılan iş yerleri bulunuyor.

Türkiye’de Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar Balıkesir, Denizli, Bartın, Muğla gibi bazı illerde  sokakta maske takma zorunluluğu getirildi. Son olarak Kastamonu’da maskesiz sokağa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi.

Kanunen zorunlu olarak tutulan yerlerde maskesiz gezen kişilere bin liralık para cezası kesiliyor.

Son Güncelleme: 14.05.2020 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2020-05-14 22:56:06

Kargo acentesinde sıradayken önümdeki kişi içeri maskesiz girmek istedi ama çalışanlar içeri almadı.. çok ısrar etti ama maskesiz işlemini yapmadılar.. sonra adam çareyi işlemini bitirip dışarı çıkan müşterinin kullandığı maskesini istemekte buldu.. Açık açık maskenizi bana iki dakikalığına verirmisiniz dedi... yok böyle birşey... Devlet olarak istediğiniz tedbiri alın hiç farketmez halk bu bilinci taşımadıktan sonra hepsi boş...

Avatar
Murat 2020-05-14 21:04:07

İl hıfzısıhha kurulu üyeleri lütfen ilimizde de maske zorunluluğu kararını alınız