Konya’ya 550 milyonluk şehir hastanesi

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Şehir Hastanesi Kampüsü arsasında incelemelerde bulunmak ve bir dizi ziyaretler için Konya’ya gitti.

24 Eylül 2013 Salı 14:39
 Konya’ya 550 milyonluk şehir hastanesi

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Şehir Hastanesi Kampüsü arsasında incelemelerde bulunmak ve bir dizi ziyaretler için Konya’ya gitti.

Konya’ya 550 milyonluk şehir hastanesi

Konya Şehir Hastanesi Kampüsü arsa yeri ile ilgili hastanenin  arazinin neresinde yer alacağına dair bir çalışma yaptıklarını belirten Bakan Yardımcısı Kafkas, “Bu merkez, dünya çapında önemli bir araştırma merkezi. Özellikle tohum üretimi konusunda. Hem onların çalışmalarını aksatmamamız lazım hem de şehrimize daha yakın bir noktada hastane yapılmasını amaçlıyoruz. Arkadaşlarımızla müzakere yaptık. 3 alternatifli bir çalışma hazırlandı. Hafta içinde Bakanlarımıza sunacağız ve önümüzdeki hafta içinde, makul olan bir çizgide, yerel yöneticilerimizin talepleri doğrultusunda, Konyalıların istediği şekilde, bir çözüme ulaşacağımıza inanıyorum." Dedi.

Vali Muammer Erol’a ziyaret

Yeni Numune Hastanesi inşaatındaki çalışmaların hızlandırılması noktasında da ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Kafkas, Konya Valisi Muammer Erol'u ziyaret etti.

Ziyarette Konya Şehir Hastanesi'nin nereye yapılacağı ve kampüs alanının büyüklüğü hakkında bilgi veren Kafkas, “Kente geliş amacımız Konya’ya, ‘Sağlık Bakanlığı Kamu-Özel İşbirliğiyle Gerçekleştirilecek Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında yapılacak sağlık kampüsünün yerini incelemektir. Çalışmalar önümüzdeki hafta netleşebilecektir, daha önce belirlenen yer oldukça dar.” Diye konuştu.

Başbakan talimat verdi

Konya’nın sürekli gelişen bir kent olduğuna dikkat çeken Kafkas,”Konya'nın yerel dinamikleri; özellikle Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekili arkadaşlarımızla, 'burası olmaz değiştirelim' diye bir tartışma içerisindeydik. Konu Sayın Başbakanımız’a da iletildi. Kendilerinin de talimatlarıyla bugün bin dönümden az olmamak kaydıyla yeni bir arsa üzerinde çalışma yaptık. Çok kısa süre içinde arsa devri işlemlerini tamamlayacağız. Amacımız kısa sürede sözleşmesini tamamlayıp, temelini atıp inşaata başlamak. Çünkü Konya'nın böyle bir yatırıma çok ciddi anlamda ihtiyacı var. Büyükşehir ve Karatay Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Sayın Valimiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Tarım Araştırmaları Genel Müdürü, Mali ve İdari İşler Başkanı ile ciddi bir toplantı yaptık. İnşallah sağlık kampüsü ile ilgili çalışmaları önümüzdeki hafta içinde sonuçlandıracağımızı umuyorum." Şeklinde konuştu.

Okul açılışına katıldı

Konya’da 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu açılışına da katılan Kafkas, günümüzde öğrencilerin modern okullarda eğitim görmesi yönünde çok şanslı olduklarını belirterek,  “Karatay Belediyesi'ne eğitime olan katkısından dolayı teşekkür ediyorum. Konya'ya 550 milyon liralık yatırımla bir hastane yapılacaktır.” dedi.

Tahir Akyürek’e ziyaret

Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i  makamında ziyaret etti. Başkan  Akyürek, ziyaret anısına Kafkas’a Konya şehrine has bir sikke takdim etti ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AK Parti teşkilatları hakkında bilgi aldı

Kafkas, Konya Ak Parti İl Teşkilatını da ziyaret etti. İl Başkanı Ahmet Sorgun,  kent ve teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kafkas, Konya’yı ve Konya insanını çok sevdiklerini , dolayısıyla da sık sık şehre geldiklerinin altını çizerek, “Konya’yı gerçekten de çok seviyorum. Konya hem şehir yapısıyla, hem insanıyla hem de geçmişiyle ülkemizin hatta dünyanın önemli şehirlerinden biri. Hükümetimiz ve bakanlığımız da Konya’ya gerekli yatırımları aksatmadan yapmaya devam ediyor. İl Teşkilatı olarak da tüm teşkilatlar arasında örnek olarak gösteriliyorsunuz. Kendinizle gurur duyun. Çünkü gerçekten başarılı bir teşkilatınız var. Ben çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

NEY hediye etti

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, ziyaretin sonunda Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’a günün anısına Ney hediye etti.

Vekiller ve bürokratlar katıldı

Kafkas’a  ziyaretler esnasında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu, Mustafa Kabakçı, Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli eşlik etti.






Son Güncelleme: 24.09.2013 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adınız Soyadınız 2013-09-24 15:58:56

sağlık bakan yardımcımız var hastanelerin temel atma töreni yapılan iller arasında çorum yok güler misin? ağlar mısın?

banner165