Koronavirüs hastaları için yeni karar

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi sokakta maskenin yanı sıra hastanede tedavi gören Koronavirüs hastalarına ilişkin yeni karar aldı.

23 Haziran 2020 Salı 22:50
Koronavirüs hastaları için yeni karar

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında Hitit Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda olağanüstü yaptığı toplantıda açık alanlarda maske zorunluluğu kararının yanı sıra hastanede tedavi gören Koronavirüs hastalarına ilişkin yeni kararlar aldı.

İşte o kararlar:

İlimizde; Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Ancak son günlerde salgınla ilgili olarak vaka sayılarında görülen artış sebebiyle ek tedbirler alma zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Bu kapsamda;

MADDE 1- İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin almış olduğu önceki kararlarda yer alan kapalı alanlarda maske kullanımına yönelik hükümlere ilave olarak İlimizde; kaldırımlar, caddeler, yürüyüş alanları, parklar, bahçeler vb.  tüm kamuya açık alanlarda 24 Haziran 2020 tarihinden itibaren vatandaşların ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske kullanmasının zorunlu hale getirilmesine, kişiler tarafından sosyal mesafe kuralının uygulanmasına özen gösterilmesine,

MADDE 2- İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin almış olduğu 04/05/2020 tarih ve 2020/24 sayılı Kararının 2. maddesinde yer alan “a) Hastanede yatan hastaların test sonucu pozitif (+) olduğu sürece hastanede izolasyonlarının sürdürülmesine,” şeklindeki hükmü ile “b) Yatarak takip ve tedavi edilmekte olan COVİD-19 hastalarından, son 2 (iki) test sonucu negatif (-) olan hastaların taburcu edilmesine, taburcu edilen hastaların, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nca belirlenen Evde Hasta İzlem kurallarına göre Aile Hekimleri tarafından takip edilmesine,” şeklindeki hükmün iptal edilmesine, yürürlükten kaldırılmasına,

MADDE 3- Alınan kararların uygulanmasına yönelik gerekli kontrol ve denetimlerin kolluk birimlerince ve zabıta görevlilerince düzenli ve sürekli olarak yapılmasına,

MADDE 4- Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilmesine, yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, alınan kararlara uymayan kişilere ve işyerlerine Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince 900 TL idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

Son Güncelleme: 26.06.2020 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2020-06-24 20:43:58

Çorumda sokaklarda caddelerde birçok insan maskesiz geziyor maske denetimlerinin artması lazım