Koronavirüs meslek hastalığı sayılmalı

Çorum Tabip Odası koronavirüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

12 Kasım 2020 Perşembe 14:43
Koronavirüs meslek hastalığı sayılmalı

Çorum Tabip Odası koronavirüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılmasını talep etti.
Çorum’un da içinde yer aldığı 64 tapip odasının yaptığı ortak açıklamada şu görüşeler yer verildi;

"Resmi olarak ilk Covid-19 vakasının açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinden bugüne Covid-19 pandemisi ülkemizin öncelikli gündemi haline gelmiştir. Hekimler/sağlık çalışanları olarak yurttaşlarımızın Covid-19 salgınını en az etki ve en az  can kaybı ile geçirmesi için canla başla çalışmaktayız. Covid-19 hastalığında mesleki maruziyet açısından, sağlık çalışanları en riskli gruptur. Toplumun diğer kesimlerine göre sağlık çalışanları pandemiden kat be kat daha fazla etkileniyor. Pandemi sürecinde daha da yoğun emek gerektiren sağlık hizmeti sunarken , şu ana kadar 60’ı hekim olmak üzere en az 141 sağlık çalışanı Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.
Covid-19’un meslek hastalığı kabul edilmesi, tükenmişlik yaşayan sağlık çalışanları için vazgeçilmez bir taleptir. Bu nedenle; Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve imzası bulunan tabip odaları olarak, başta kaybettiğimiz meslektaşlarımız olmak üzere COVİD-19’UN tüm sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmesini talep ediyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dt 2020-11-13 09:53:53

Hekim düşmanı, eğitimli insan düşmanı insanlar tarafından yönetiliyoruz..

banner165