Koronavirüs seferberliği

Çorum Belediyesi, korona virüse karşı önlem amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

13 Mart 2020 Cuma 00:08
Koronavirüs seferberliği

Çorum Belediyesi, korona virüse karşı önlem amacıyla çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Dezenfekte çalışmaları kapsamında vatandaşın yoğun olarak bulunduğu otobüs durakları, toplu ulaşım araçları, şehirlerarası otobüs terminali, konteynırlar, camiler, okullar, çocuk oyun alanları, park ve yeşil alanlarda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Ayrıca otobüs durakları, Belediye hizmet binası ve belediye binasının her katında personelin ve vatandaşların kullanması amacıyla anti bakteriyel jeller konuldu.

KURUMLARARASIN KOORDİNASYON

Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile birlikte toplantı yaparak çalışmaların koordinasyon içerisinde sürdüğünü dile getiren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasının ardından çalışmaların yoğunlaştığını belirtti. Başkan Aşgın, “Toplumun genel olarak toplu bulundukları, camilerimiz, okullarımız, otobüs duraklarımız ve parklarımızda hem temizlik hem de dezenfeksiyon çalışmalarımızı başlattık. Dün erken saatlerde itibaren gece boyunca dahil olmak üzere belediyemizin tüm hizmet binalarını, halk otobüslerimizin tamamını dezenfekte ettik. İl Milli Eğitim Müdürümüz ile yaptığımız görüşme neticesinde okulların tamamını dezenfekte edeceğiz. Ayrıca tüm camilerimizde de dezenfekte çalışmalarını başlatıp cemaatimizin rahatlıkla ibadet etmesini sağlayacağız” dedi.

KORONAVİRÜS BİZİM TEDBİRLERİMİZDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİL’

Şehrin tamamında Çorum Belediyesi’nin büyük bir gayretle çalışmalarını devam ettirdiğini vurgulayan Başkan Aşgın, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına katılan ekiplere de teşekkür etti. Vatandaşlara da uyarılarda bulunmayı ihmal etmeyen Başkan Aşgın, şöyle dedi; “Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Biz belediye olarak gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bireysel hijyen kurallarına titizlikle uymalarını rica ediyoruz. Tüm hemşehrilerimiz bireysel hijyenlerine dikkat ettiği sürece biz de Çorum Belediyesi olarak tedbiri elden bırakmadığımız sürece Allah’ın izniyle herhangi bir sorun yaşamayız. Çünkü bu koronavirüs denilen virüs bizim tedbirlerimizden daha büyük, daha güçlü değil”

Son Güncelleme: 13.03.2020 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.