Koronavirüste ilçelere sevk başladı

Ankara Yolu'nda HES denetimi yapan Vali Mustafa Çiftçi, Çorum'da koronavirüs hastalarının ilçe hastanelerine sevkinin başladığını açıkladı.

12 Kasım 2020 Perşembe 19:42
Koronavirüste ilçelere sevk başladı

Vali Mustafa Çİftçi, Çorum’da Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden sonra pandemi hastanesine dönüştürülen Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin de doluluk oranının yüzde 80’lere ulaştığını söyledi. Vaka sayılarının artmasından dolayı ilçelere sevkin başladığını vurgulayan Çiftçi; “Son günlerde vaka sayılarında ciddi bir artış var. Hastalar Osmancık, Sungurlu, İskilip ve Alaca’daki hastanelere sevk ediliyor. Bana bir şey olmaz mantığından kurtulalım. Lütfen kurallara uyalım” dedi.

ANKARA YOLU'NDA HES DENETİMİ

Çorum’da korona virüs denetimleri kapsamında şehir içi, şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile özel araçlarda sürücülerin ve yolcuların Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrolü yapıldı.

Ankara yolunda yapılan denetimlere Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da katıldı. Durdurulan araçlardaki sürücüler ve yolcularla sohbet eden Çiftçi ve Aşgın, pandemi sürecinde kurallara uyulması için çağrıda bulundu.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, korona ile mücadele kapsamında herkesin üzerine düşen görevi yaptığını belirterek, Çorumluların kurallara uyma noktasında daha dikkatli olduğunu söyledi. Denetimlerin artarak devam ettiğini dile getiren Aşgın, pandemi sürecinde alınan tedbirlerin uygulanması noktasında tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını ifade etti.
Çorumlulara da çağrıda bulunan Aşgın, “Can çok önemli. Rahatsızlığı kolay atlatabilirsiniz ama sizin taşıyacağınız virüs nedeniyle birisi vefat edebilir. Hepimizin üzerinde sorumluluk var. Maske, mesafe, hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Bu virüsten inşallah tüm dünyayı, ülkemiz, şehrimiz kurtulur” dedi.

KUL HAKKI, İNSAN HAKKI İHLÂLİ

Uygulamaların amacının toplum ve insan sağlığını korumak olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Çiftçi de, “Son günlerde gerek dünyada gerek ülkemiz de gerekse ilimizde vaka ve hasta sayılarında bir artış var. Bu artışların önüne alınacak tedbirlere, kurallara uymak suretiyle geçebiliriz. Vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini istiyorum. Son zamanlarda da hastanemizde bir yoğunluk var. Yoğunluk arttığından dolayı ilçe hastanelerine hasta sevkiyatına başladık. Bu kurallara uyalım. Bana bir şey olmaz mantığından kurtulmamız gerekiyor. Başkasına hastalık bulaştırdığımızda bunun kul hakkı ve insan hakkı ihlali olduğunu aklımızdan çıkarmayalım” ifadelerini kullandı.

634 EKİP 461 PERSONEL SAHADA

Çorum’da 634 ekip bin 461 personelin katılımıyla genel amaçlı uygulamalar yapıldığını dile getiren Vali Çiftçi, uygulamalar kapsamında araçlarda pandemi kuralları ve HES kodunun kontrol edildiğini hatırlattı. Vali Çiftçi, ayrıca umuma açık alanlarda, ibadethanelerde, spor tesislerinde de uygulamaların devam ettiğini belirtti.

İLÇELERE SEVK BAŞLADI, LÜTFEN KURALLARA UYALIM

Vali Çİftçi, Çorum’da Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden sonra pandemi hastanesine dönüştürülen Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde de doluluk oranının yüzde 80’lere ulaştığını söyledi. Vaka sayılarının artmasından dolayı ilçere sevkin başladığını kaydeden Çiftçi;  “Son günlerde vaka sayılarında ciddi bir artış var. Hastalar, Osmancık, Sungurlu, İskilip ve Alaca’daki hastanelere sevk ediliyor. Bana bir şey olmaz mantığından kurtulalım. Lütfen kurallara uyalım” dedi.


İHA

Son Güncelleme: 14.11.2020 20:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş rıza 2020-11-12 21:22:34

Salgının başladığı günden itibaren bu süreçi iyi yönetemeyen erol olçok idaresi toptan görevden alınmalı.

Avatar
Elçin Hatun 2020-11-13 06:18:28

Türk Milleti Kurtuluş savaşında Sakarya da Çanakkalede nasıl mücadele verdiyse bu hastalıkla da hep birlikte savaşacağız.Sayın Valim açıklamalarınızı uyarılarınızı takip ediyoruz uymaya çalışıyoruz.Şehrimize yaptığınız hizmetler ve vatandaşımızın sağlığının korunması için göstertiğiniz çabadan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.Bu yolda yalnız değilsiniz.Çorum halkının duaları sizinle..

Avatar
Çorumlu 2020-11-13 08:08:55

Tuncay bey hastane ne yapsın derken bir şeyi atlıyorsunuz pozitif vakkayı önce evine gönderiyor eğer durumu ağırlaşırsa hastaneye alıyor bu vatandaş hastaneye nasıl geldi eve nasıl gidecek sorgulayan yok günde yada 2 günde bir kontrole geliyorlar eve oda evde mi değil mi o kadar

Avatar
hasta 2020-11-13 15:12:08

acilin covid bölümünde pozitif hasta ile ilk defa test yaptıran hasta yannana kuyrukta,bekliyor.gözlem yerinde aynı odada yatıyor.ilk girişte iyice sorgulama yapılıp pozitif hasta ile ilk defa test yaptıran hasta ayrılsa daha iyi olmaz mı?

Avatar
Battal 2020-11-13 08:25:43

Eski hastaneyi neden hala acmiyorlar. Bu neyin inati anlamak mumkun degil. Zaten ilceler kirilip geciyor virusten. Birde il merkezinden hasta nakilleri oluyor. Allah sonumuzu hayretsin.

Avatar
kemal 2020-11-13 18:30:13

uygulamalar güzel olmuş.süreklilik kazanması kazanması lazım.emeği geçenlere teşekkürler.

Avatar
Vatandaş 2020-11-12 21:03:22

Sayın valim bir ilimizde Covid pozitif olan kişilerin yaşadığı apartmanlara uyarı etiket yapıştırılması kararı alındı. Lütfen bu uygulama Çorum’da da başlasın, komşu, çevre baskısı ile insanlar karantina kurallarına daha iyi riayet edeceklerdir.

Avatar
Öz çorumlu 2020-11-16 22:19:14

Sen elinin altındaki eski hastaneyi açmazsan pardon açtıramazsan ilçelere daha çok hasta gönderirsiniz.şaka gibi ya bu kadar sahipsiz bir il varmıdır acaba herşeyde 2.lig de 300 bin nüfuslu bir ilde 2.bir hastane yok bölgenin en çok ihracatını yapan il tren yok, uçak yok, anca kendini beğenmiş vekiller var. Güzel memleketim sen herşeyin en güzeline layıksın amma!

banner165