Köylerde aşı mesaisi

Çorum’da koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık ekipleri, köy köy dolaşıp aşı olmayan vatandaşları tespit ediyor.

11 Haziran 2021 Cuma 13:13
Köylerde aşı mesaisi

Çorum’da koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık ekipleri, köy köy dolaşıp aşı olmayan vatandaşları tespit edip, aşı olmaları konusunda ikna ediyor. Aşı ekiplerinin devreye girmesiyle aşı olan Fatma Yağız (75), sağlık ekibinin gösterdiği ilgi karşısında duygulandı, görevlilere dua etti.

Çorum’da köylerde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara, mobil ekipler tarafından Covid-19 aşı uygulaması sürüyor. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Covid-19 ile mücadele kapsamında doktor ve hemşirelerden oluşan aşı ekipleri, il ve ilçe merkezlerinin yanı sıra köylerde de aşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Salgınla mücadelede ilk günden bu yana ön cephede yer alan ekipler, merkeze bağlı Cemilbey, Ovasaray, Mustafaçelebi ve Mollahasan köylerinde hastaneye gitme imkanı olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara koronavirüs aşısı yaptı.

HEM DUYGULANDI HEM DUA ETTİ

Sağlık ekibinin gösterdiği ilgi karşısında memnuniyetini dile getiren Fatma Yağız (75), hem duygulandı hem de görevlilere dua etti. Yağız,  “Bize aşı yaptılar, sağlığımızı korudular. Onun için çok mutluyum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Ovasaray Köyü bekçisi İbrahim Bozkurt ise köyündeki yaşlılara aşı yapıldığı için sağlık ekiplerine teşekkür etti.

‘AŞI OLMAYANLARI TESPİT ETTİK’

Hemşire Sema Hoşgör’le birlikte aşı olmayan vatandaşlara aşı uyguladıklarını ifade eden Pratisyen Hekim Süleyman Yağız, “Koronavirüs aşısı olmayan kişileri tespit ettik ve yanlarına gittik. Bugün de bir köyümüzde aşı olmayan son vatandaşımız olan Fatma teyzeye aşı uyguladık” dedi.

KAYNAK: YUSUF ÇINAR/ÇORUM DHA

Son Güncelleme: 11.06.2021 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-06-13 09:24:05

Sağlık personeli çalışır en düşük memur maaşını alır, malum partili torpilliler masa başında iki katı fazla maaş alır..