KVC’de büyük başarı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Eğitim ve...

19 Ocak 2015 Pazartesi 11:49
 KVC’de büyük başarı


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi KVC bölümün ziyaret etti.  Hizmete girdiği günden beri 2 yıl içerisinde 5 bin hastanın anjiyo olduğunu ve 302 hastanın kalp ameliyatının başarıyla tamamlandığını söyleyen Alkan, 5 bininci anjiyo hastası ve 302’nci ameliyat olan kalp hastasını ziyaret etti.


İlk olarak 5 bininci anjiyo hastasını ziyaret eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Amasya’dan ambulansla Çorum’a sevk edilen Seyfettin Özkan’ı tedavi gördüğü serviste ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini bildirdi.


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu’nun da katıldığı heyetle birlikte KVC uzmanlarından bilgi alan Rektör Alkan, ikinci ziyaretini de Kalp Damar Servisi’nde yatan Sadık Sert isimli hastaya yaptı. Çiçek ve hediye ile birlikte geçmiş olsun dileğinde bulunan Rektör Alkan, Kalp Damar Cerrahları Yrd. Doç. Dr. Adnan Yalçınkaya ve Yrd. Doç. Adem İlkay Diken’den hasta hakkında bilgi aldı.


“KVC bölümü başarılarıyla bizlere gurur veriyor.” diyen Rektör Alkan, bölüm doktorlarını ve çalışanlarını tek tek tebrik etti.

SEVKLER ÇOK AZALDI

Hitit Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu, KVC ünitesinden önceki iki yılda, Çorum'dan 6 bin 700 hastanın Ankara başta olmak üzere başka hastanelere sevki yapılırken, KVC ünitesi hizmet vereli bu sayının 100'ün altında olduğunu açıkladı.


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın ziyaretinde istatistik bilgilerle dün ve bugünü kıyaslayan Karavelioğlu, bir hastanın en az iki kez Ankara'ya gitme zorunluluğunun ve yanında gidecek refakatçilerinin de hesaplandığında, Çorumlular açısından ortaya büyük bir kolaylık çıktığını, ayrıca bu gidişlerin çoğunluğunun tam donanımlı ve sağlık personeli bulunan ambulanslarla yapıldığının da göz önüne alındığında ciddi bir yoğunluk ve bütçe gerektiğini hatırlattı.


REKTÖR’e BİLGİ VERDİLER


Hastane bünyesinde yapılan 5 bin anjiyo uygulamasında 1600 hastaya stent takıldığını, ayrıca bu hastaların bin tanesinin kalp krizi anında hastaneyi ulaştığını ve tedavi edildiği bildirildi.


KVC tedavi yöntem ve cihazları hakkında Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve beraberindekileri bilgilendiren Hitit Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu, kullandıkları tüm cihazların teknolojinin en son ürünü olduğunu, bunun yanısıra da en üst düzey malzemeleri kullandıklarını anlattı.


Anjiyo uygulamasının yaklaşık 15 dakika sürdüğünü, stent takılma gerekliliği olduğunda, bu sürenin ortalama 1 saati bulabildiğini de sözlerine ekleyen Karavelioğlu, 17 kişilik bir ekiple hizmet verdiklerini, kasıktan yapılan anjiyonun yanısıra bilek damarından da anjiyo uygulaması yaptıklarını ifade etti.


İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, KVC ve Onkoloji başka olmak üzere gelinin başarı noktasının temelinde, üniversite ve hastane arasında yapılan ortak kullanım sözleşmesinin yattığının söyledi.


Hitit Üniversitesi Eğitim ve Hastanesi'ni ziyaretinde, hastanenin tecrübesi ve Tıp Fakültesi'nin atakları ile güzel sonuçlar alındığını kaydeden Reha Metin Alkan, "Başarıdaki en büyük temelimiz, ortak sinerji ve birlikte hareket edebilme kabiliyetidir." dedi.


KVC'nin yanısıra onkoloji konusunda da çok ciddi büyük ameliyatlar yapılabildiğini sözlerine ekleyen Alkan, ayrıca üroloji, KBB ve göz alanında da önemli başarı ve kazanımların var olduğunu, bu dallarda da Çorumlu'nun başka illere sevkinin önüne geçildiğini bildirdi.


Tıp Fakültesi ile ilgili olarak da kısa bir bilgi veren Alkan, şu an için 60 dolayında öğretim üyesi olduğunu, hedeflerinin bu kadroyu 120'ye çıkartmak olduğunu açıkladı.


Bu konuda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ettiğini vurgulayan Rektör Alkan, hastane yönetimi ve ekipte yer alan doktor ve sağlık personelini tebrik etti.


SORUNSUZ GİDİYOR


Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Opr. Dr. Ömer Sobacı, üniversite ve hastane işbirliğinin problemsiz bir şekilde devam ettiğini belirterek, eğitim çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğünü söyledi.

Ortaya konan başarı ile birlikte, sevklerin büyük ölçüde önlendiğini, kardiyoloji ve onkolojinin yanısıra, üroloji, KBB ve göz ameliyatları konusunda, çevre illerden de talep gelecek düzeyde önemli başarılara imza atıldığını anlatan Sobacı, "Sağılık Bakanlığı ve üniversitemiz, bu konuda çok güzel bir birliktelik yakaladı. Bu birliktelik ve başarı artarak devam edecek." dedi.






Son Güncelleme: 19.01.2015 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.