KYK’nın Hastaneye devrine red

Kredi Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurdu binasının hastaneye devrine olumsuz cevap...

09 Nisan 2018 Pazartesi 20:25
KYK’nın Hastaneye devrine red

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen yanı başında bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdu binasının hastaneye devrine onay çıkmadı.

YURT BİNASINI SAĞLIK BAKANLIĞI İSTEDİ

Edindiğimiz bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı, yeni hastanenin bitişiğinde bulunan 1500 öğrenci kapasiteli 3 blok halindeki öğrenci yurdu binasını ek bina olarak kullanmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan istedi.

Resmi yazışmalar başlatıldı ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yurt binasının devri ile ilgili olumlu bir cevap çıkmadı.

KARADAĞ, ‘SAĞLIK BAKANI İLE YENİDEN GÖRÜŞTÜM’

Konuya ilişkin bilgi aldığımız AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, KYK binasının hastaneye ek bina olarak devri konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın olumsuz cevap verdiği bilgisini doğrularken, Sağlık Bakanlığı nezdinde yeniden girişimde bulunduğunu açıkladı.

KİRALAMA, YENİ YURT VEYA ÇÖZÜM İSTEDİLER

Sağlık Bakanlığı’nın KYK yurdunu devralması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait binayı kiralaması, karşılığında yeni bir yurt yapması veya mevcut öğrencilerin barınmasını karşılayacak bir çözüm getirmesinin talep edildiğini belirten Karadağ, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ile tekrar görüşerek Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın taleplerinin karşılanmasını istediğini kaydetti.

CEYLAN VE KARADAĞ’IN SÖZLERİ

Hatırlanacağı üzere AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile İl Başkanı Mehmet Karadağ, geçtiğimiz aylarda kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda, hastane yanındaki KYK öğrenci yurdu binasının devralınması için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulunduklarını, söz konusu yurt binasının modern cihazlarla donatılarak Onkoloji Servisi’ne bağlı Kanser Teşhis ve Tedavi Merkezi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne dönüştürüleceğini açıklamışlardı. FTR Servisi’nde yatak kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle halen bazı hastalara 3 ila 6 ay sonrasına gün verilmesi bu kararın alınmasında etkili olmuştu.

Son Güncelleme: 09.04.2018 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.