Mama değil, anne sütü

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı başkanlığında toplanarak bir dizi kararlar aldı.

14 Kasım 2018 Çarşamba 00:32
Mama değil, anne sütü

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı başkanlığında toplanarak bir dizi kararlar aldı.

Anne sütünün özendirilmesi, emzirme konusunda doğru bilgi verilmesi ve alışkanlıklar kazandırılması amacıyla bebek dostu hastaneler projesi kapsamında kentte bulunan hastaneler ve birinci basamak sağlık kuruluşlarında personelin eğitilmesi, market ve eczanelerde mama kullanımını teşvik edici ve özendirici numunelerin kaldırılmasına, doğum yapılan tüm kamu ve özel hastane kuruluşlarında anne sütünün öneminin anlatılmasına karar verildi.

Ayrıca Özel İdare tarafından kanalizasyonu olmayan ve hatta bağlanması teknik olarak mümkün olmayan yerleşim yerlerinde atık suların açıktan akışının önlenmesi ve uygun şekilde bertarafının sağlanması için  bireysel fosseptik çukurlarının tekniğine uygun olarak yapılmasının tavsiye edilmesi öngörüldü.

Son Güncelleme: 14.11.2018 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.