Meslektaşımızın vefatına ilişkin açıklama 

Sağlık Müdürlüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Fatih Uysal'a ilişkin haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

28 Aralık 2022 Çarşamba 18:43
Meslektaşımızın vefatına ilişkin açıklama 

Sağlık Müdürlüğü, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki gün önce hayatını kaybeden Gazeteci Mehmet Fatih Uysal’la ilgili, bazı yerel ve yaygın basın organlarında randevu alamadığı için vefat ettiğine ilişkin çeşitli haberler üzerine açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

“Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Göğüs Hastalıkları Kliniğinde; Tıp Fakültesi kadrosunda bulunan 2 öğretim üyesi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesinde görevlendirilen 2 uzman doktorla beraber toplamda 4 hekim ile hizmet vermektedir.

Hastanemizde her gün göğüs hastalıkları için en az 3 genellikle 4 poliklinik hizmeti sunulmakta olup, bu polikliniklerimizde MHRS hastaları dışında ayaktan başvuran tüm hastalar da kabul edilmekte ve muayene işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Aralık ayı içerisinde Göğüs Hastalıkları Polikliniğimizdeki randevu doluluk oranı %65.37’dir.

Yani göğüs hastalıkları polikliniklerimiz için randevu alamama, muayene olamama gibi bir durum söz konusu değildir. Haberlere konu olan hasta 23.12.2022 tarihinde saat 10.02’de hastanemiz yeşil alan polikliniğine sol bacakta ağrı şikâyeti ile başvurmuş, burada yapılan tetkikler ve değerlendirme sonrasında derin ven trombozu tespit edilen hasta sarı alana sevk edilerek tetkik ve tedavisine sarı alanda devam edilmiştir.

Sarı alanda hastaya yapılan değerlendirme ve tetkikler sonrasında gerekli tüm tedavileri düzenlenmiş ve kardiyo vasküler cerrahi poliklinik kontrolü önerilerek taburcu edilmiştir. Hasta ilimizde Göğüs hastalıkları hastanesi bulunmasına rağmen 24.12.2022 tarihinde saat 19.59’da Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Acil Servisine başvurmuş, bakteri ve pnömoni tanısı ile yatırılarak tedavisine başlanmıştır."

Son Güncelleme: 30.12.2022 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2022-12-29 10:24:24

Sizleri ALLAHa havale ediyorum. Kendi memleketimizde yabancı olduk, yabancılar kadar değerimiz yok. Ama doktorlarımız canla başla çalışıyor, Fizik doktoru Oğuz bey, İç hastalıkları doktor Alpaslan beye, orda çalışan sekreterlere ALLAH razı olsun saat 4,30 oldu hala muayene ediyor hastalıkları ile ilgili bilgi veriyor yardımcı oluyor, onların çalıştığı kadar siyasilerde çalışsa ama yok. O sandık gelecek

Avatar
Çorumsuz 2022-12-29 11:29:52

Bırakın bu işleri ya. raporlu ilaçları 2 yılda bir kez yazdırıyorduk şimdi 6 aya düşürüldü. Gözden raporlu ilacı yazdırmak için 3 ay randevu aradık yok. biri iptal ettide alabildik. özel hastanelere güç yetmiyor. bi muayene 350 lira olmuş tahlil vs en az 500 harcanıyor. Benden size tavsiye 120 km uzaklıkta yozgat şehir hastranesi ve bozok üniversite hastanesi var. oraya gidin. aynı güne 2 farklı bölümden bile sıra alırsınız . hem muayene olun hem tahlil yaptırın daha hesaplıya gelir. Burda sıra bulamadığınız tüm bölümlere orda en fazla 1 hafta sonraya buluyorsun.

Avatar
Selim 2022-12-28 20:12:49

Hasta olan kişiler için muayene kapasitesinin yüzde 70-80 ine randevu oluşturarak bu işi çözemezsiniz.Kapasitenin yüzde 70-80 ini muayene için hastaneye gelene ayırmak gerekli.
Randevu alan birçok hasta randevusuna gelmiyor.Direk hastaneye gelen hastalarında büyük bir bölümü muayene olamıyor.
Çünkü direk poliklinik muayenesine gelen hastalara 10- 15 kontenjan ancak ayrılabiliyor

Avatar
Sertaç 2022-12-28 22:20:39

Vefat eden abimize Allah tan rahmet diliyorum. Hastane konusunda son derece haklı olduğuna inanıyorum.Lutfen bu son olsun.

Avatar
Arkadaş 2022-12-28 22:59:25

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Avatar
çorum 2022-12-30 08:22:31

Gelen hastada perişan personelde. Çorum siyasetinin beceriksizliği. Ne hasanpaşa devlet hastanesi kaldı nede devlet hastanesi. Zamanında bu hastaneler kapanırken sesi çıkmayan çorumlar düşünsün.