Mucitlerden sağlıkçılara koruyucu ekipman

Çorum Mucitler Derneği sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman üretti.

31 Mart 2020 Salı 19:10
Mucitlerden sağlıkçılara koruyucu ekipman

Çorum Mucitler Derneği Başkanı İbrahim Şahin, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla mücadele etmek için gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık çalışanlarına ürettikleri koruyucu ekipmanlarla destek oldular.

3D yazıcıların gücünü kullanarak medikal parçaların, araç ve gereçlerin üretimini sağlamak için sosyal medya üzerinden bir araya gelen, aralarında 3 boyutlu yazıcı sahibi dernekler, firmalar, mühendisler, tasarımcılar ve yazılımcıların da olduğu ağ, ‘3 Boyut Destek’ adıyla ‘Koruyucu yüz siperi’ üretiminin hayata geçirildiğini açıklayan Şahin, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü hibe desteğiyle alınan 3D yazıcının, Çorum’da faaliyet gösteren diğer 3D destek ekibiyle birlikte sağlık personeline destek verdiklerini açıkladı.

Piyasa değeri 50-60 TL arasında değişen ve stoklarda tükenen koruyucu siperliklerin 10-TL’ye mâl edildiğini belirten Şahin, dernek ve yedek parça üreticisi Junior Builders imkanları ile 200 adet siperlik üretildiğini, 100 adedinin Çorum Erol Olçok Eğitim ve Arştırma Hastanesi’ne teslim edildiğini, başta hastaneler olmak üzere aile sağlığı merkezi sağlık çalışanlarına koruyucu yüz siperi üretmeye devam edileceklerini kaydetti.

Çorum Mucitler Derneği Başkanı İbrahim Şahin, bu anlamlı çalışmaya katkı ve destek vermek isteyenlerin bağış yapabileceklerini açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
XxXx 2020-04-01 16:38:33

ALLAH razı olsun ne güzel bir hayır, emeği geçenlerden tekrar tekrar ALLAH razı olsun