O hastaneye ‘Erişebilirlik’ belgesi

Sungurlu Devlet Hastanesi Erişebilirlik belgesi aldı.

20 Ekim 2019 Pazar 13:40
O hastaneye ‘Erişebilirlik’ belgesi

Sungurlu Devlet Hastanesi’ne Erişebilirlik belgesi verildi.

5378 Sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik kapsamında Çorum’da oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetimde, Sungurlu Devlet Hastanesi binası TSE kriterlerini yerine getirdi. Erişilebilirlik ölçütlerini büyük oranda sağlayan hastaneye Vali Yardımcısı başkanlığında toplanan komisyon tarafından ‘Erişilebilirlik Belgesi’ verilmesine karar verildi.


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yahya Çoban'ın makamında İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ömer Sobacı, Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatma Özak Batıbay, Sungurlu Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Gökhan Karapapak'ın katılımıyla gerçekleşen programda hazırlanan Erişilebilirlik Belgesi kurum yetkililerine teslim edildi.


Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatma Özak Batıbay, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Yapılan bu çalışmanın ile hepimiz engelli adayı olarak Engelli Bireylerimizin ilçemizde hasta dışında ve içerisinde engelleyecek unsurları giderilmiştir. Hasta dışında engelliler için 3 engelli rampası, 7 tane engelli otoparkı, Hastane içerisinde 3 engelli tuvaleti, 20 engelli hasta odası, 3 tane engelli asansörü 250 metre engelli yolu yapılmıştır. 2 tane engelli danışma yeri, 2 adet engelli haritası alınmıştır. Bu yenilik ile hastanemiz Binamız TSE tarafından belirlenen Erişilebilirlik kriterlerini büyük oranda sağladığı ve tespit edilen eksiklikleri giderdiği için Vali Yardımcımız başkanlığında toplanan komisyon tarafından ‘Erişilebilirlik Belgesi’ verilmesine karar verilmiştir. Sungurlu Halkımıza hayırlı olsun dileriz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Allahını seven yokmu 2019-10-20 18:38:29

Bizi bu sağlık müdürü Ömer sobaci'dan kurtaracak Allahını seven bir insan yokmu... niye kimse saglik camiyasinin sesini duymuyor

Avatar
arka pilan 2019-10-20 22:36:56

saglik mudurunu arka pilanda yönlendiren başkanda var onuda gorsun bu yetkililer. görmezlerse zamani gelince bizde onlari görmüyeceğiz

Avatar
aynen katiliyorum 2019-10-21 09:11:12

sayin yusuf Ahlatcı baskan bu yorumlari okur ve dikkate alir insAllah

banner165