Organları 3 hastaya umut oldu

Beyin ölümü gerçekleşen Fahri Kabaca'nın organları nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu

28 Aralık 2019 Cumartesi 06:54

Çorum’da geçirdiği trafik kazası sonucu hastanede beyin ölümü gerçekleşen Çorum'un tanınmış simalarından 68 yaşındaki Fahri Kabaca’nın ailesi tarafından bağışlanan organları, nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Kaza, 25 Aralık Çarşamba günü Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde meydana geldi. Hastaneye muayene için giden ve yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan Şerife Gülmez ve Fahri Kabaca'ya, İbrahim Ç. yönetimindeki 19 TK 535 otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Şerife Gülmez ve Fahri Kabaca, ağır yaralandı. Yaralılardan Karaca’nın dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine Organ Nakli Sorumlusu Başhekim Yardımcısı Hülya İpek, Kabaca’nın ailesiyle görüşerek organlarının bağışlanması istedi. Ailenin organ bağışına onay vermesinin ardından Başkent ve Ufuk üniversitesinden gelen ekipler tarafından alınan 2 böbrek ve karaciğeri başarılı bir operasyonla alındı.

İHA
 

Son Güncelleme: 29.12.2019 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.