Orta Anadolu’da vaka artışı var

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bir soru üzerine Orta Anadolu Bölgesi’nde koronavirüs vakalarında artış olduğunu açıkladı.

10 Haziran 2020 Çarşamba 20:18
Orta Anadolu’da vaka artışı var

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, salgın sonrası alınan önlemler ve normalleşme adımlarını görüşmek için yaptığı toplantının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıklama yaptı.

Bakan Koca, bir soru üzerine, Orta Anadolu Bölgesi’nde kısmî vaka artışı yaşandığını açıkladı.

İşte Bakan Koca’nın o açıklaması;

“Genel olarak söylemem gerekirse özellikle vaka sayısının yüzde 60 oranında İstanbul'u biliyoruz. İstanbul gibi İzmir gibi illerimizde vaka sayılarının daha azaldığını, hastane yükünün de azalmaya doğru gittiğini bu illerimizde daha kontrollü olduğunu rahat söyleyebilirim.

Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kısmi bir artışın olduğunu söyleyebiliriz.

Diyarbakır son 3-4 gündür yükseliş içinde. Burada da genel bir artıştan öte kültürel, sosyal ve nişan vb gibi etkinliklerle artışın fazla olduğunu görüyoruz.

Ankara'da son 2-3 gün bir yükseliş söz konusuydu. Bugünden itibaren Ankara da düşüşe geçmiş oldu.

Konya'da tarama sonrası yükseliş olduğunu gördük bugün itibariyle Konya'da düşüşün olduğunu söyleyebilirim.

Biz bu döneme kontrollü sosyal hayat dedik, bundan sonraki süreçte bu serbestlikle bu tedbirlere uyulmazsa o durumda daha üzücü sonuçlar karşımıza çıkabilir. O durumda başa dönme riski taşıyabiliriz.”

Son Güncelleme: 11.06.2020 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep 2020-06-10 23:31:18

daha da artacak. çorumda dikkat eden kimse yok. yereldeki yöneticilerin payı çok büyük bunda. kötü örnek oluyolar

Avatar
Hüsam 2020-06-10 22:35:37

Normal değilmi serbest burakınca insanlar istanbul ve izmirdeki hastalıktan kaçıp memleketlerine sığındılar virüsüde taşıdılar