Özel Hastane’de başarılı operasyon

Çorum Özel Hastanesi'nde başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi.

27 Kasım 2018 Salı 18:58
Özel Hastane’de başarılı operasyon

Çorum Özel Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Murat Akbaba ve K.B.B. Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Murat Köse, kapalı yöntemle (TOETVA) Çorum’da ilk operasyonunu başarı ile gerçekleştirdi. 53 yaşındaki hasta A.N.K. Çorum Özel Hastanesi Genel Cerrahi servisinde başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

Ameliyat hakkında bilgiler veren Opr. Dr. Murat Akbaba ve Opr. Dr. Murat Köse, Tiroid ameliyatlarının günümüzde boyun bölgesinden 5 santimlik kesilerle yapıldığını, bunun da hastalarda ameliyat sonrası iz kalır endişesine neden olduğunu belirterek, bundan böyle uygun hasta grubunda izsiz ağız içi tiroidektomi yöntemi ile hastaların bu endişesinin ortadan kaldıracağını söyledi.

Akbaba ve Köse şöyle devam etti; “Boyunda iz kalmaması için tiroid ameliyatları koltuk altı, meme başı, kulak arkası gibi daha az görünen bölgelerden endoskopik olarak yapılması denenmiş olsa da kozmetik açıdan ağız içi tiroidektomi yöntemi en başarılı girişim olarak kabul edilmektedir. Yaklaşık 1,5 sene öncesinde Uzakdoğu’da ve Türkiye’de 1 yıl önce ilk olarak yapılan bu ameliyatı Çorum’da başarı ile uyguladık. Hastamızın sağlık durumunun iyi olması ve ameliyattan memnun kalması hepimizi ayrıca mutlu etti. Hastanın ameliyat sonrası 3. günde drenleri çekildi ve taburcu edildi. Ameliyat sonrası boyunda herhangi bir ameliyat izi olmaması ve taburculuk sonrası pansuman ve dikiş aldırma gibi bakımının olmaması hastalar için büyük kolaylık sağlamaktadır.”

Türkiye’de izsiz ağız içinden tiroid ameliyatını yapan sınırlı sayıda merkezden biri, bölgede ise ilk hastanenin Çorum Özel Hastanesi olduğunu belirten Akbaba ve Köse, “Amacımız sağlık teknolojisindeki tüm yenilikleri hastanemize katmak ve Çorum halkına sunmaktır.” Diye konuştu.

HASTALIK HAKKINDA GENEL BİLGİ

Tiroid hastalıklarından guatr; ilaçla veya ameliyatla tedavi edilebilen yaygın görülen bir hastalıktır. Guatr ameliyatları genel olarak boyun ön yüzden yapılan yaklaşık 5 cm’lik kesi ile yapılabilmekte ve yara iyileşmesinin şekline, kişinin yapısına göre hastalarda belirli ölçüde izlerle iyileşmektedir. Bu iyileşme dokuları hastalarda yıllar içinde gerek görüntü, gerek hissi olarak rahatsızlık vermektedir. Günümüzde bahsi geçen ameliyat, uygun hastalarda, dünyada ve ülkemizin nadir merkezlerinde TOETVA adı verilen yöntemle ağız içinden kapalı bir yöntem (endoskopik olarak) ile yapılabilmekte ve izsiz olarak yara iyileşmesi sağlanabilmektedir.

Son Güncelleme: 28.11.2018 00:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.