Özel Hastane’de eğitim ve tatbikat

Çorum Özel Hastanesi’nde eğitim ve tatbikat düzenlendi.

22 Temmuz 2018 Pazar 00:04
Özel Hastane’de eğitim ve tatbikat

Çorum Özel Hastanesi’nde eğitim ve tatbikat düzenlendi.

‘Sağlıkta Kalite Standartları Hastane’ kapsamında hastane personeline birer hafta aralıkla verilen eğitimler Çorum Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirildi.

“Temel Afet Bilinci, Depreme Yönelik Alınacak Önlemler, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Olaylar) ile Yangın Söndürücüleri ve Hortumların Kullanımı (uygulamalı)” konu başlıklarından oluşan eğitimlere toplamda 281 çalışan katıldı.

Gerçeği aratmayan yangın tatbikatı, hastaneye gelen hasta/hasta yakını ve çevredeki vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Belediye İtfaiye Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen tatbikatta, hastanenin en yüksek katı olan dördüncü kattan itfaiye çalışanlarının yardımı ile hastane bahçesine hasta tahliyesi gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında hastaneye gelen hastalar neler olduğunu anlamaya çalışırken, tatbikat sırasında heyecanlı dakikalar yaşandı.

Tatbikat sonrası itfaiye ekipleri tarafından sağlık çalışanlarına hastane önünde verilen eğitimde, yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale uygulamalı olarak anlatıldı. İtfaiye ekipleri, hastane önünde bir ateş yakarak yanıcı malzemeye göre hangi yangın tüpünün seçilmesi ve nasıl kullanılması gerektiği hakkında çalışanları bilgilendirdi. Hastane çalışanları daha sonra yanan ateşi söndürme işlemini itfaiye eriyle birlikte uygulamalı gerçekleştirdi.

Eğitim ve tatbikat eğitimlerini değerlendiren Çorum Özel Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgili, Çorum Özel Hastanesi’nin kalitesini tescillediğini ve bu kalite standartları gereği tüm çalışmaların ve eğitimlerin sürekli olarak yapıldığını belirterek, katkılarından dolayı Çorum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Son Güncelleme: 23.07.2018 00:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.