Pazarda canlı tavuk denetimi

Çarşamba Pazarı'nda canlı tavuk denetimi yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi Zabıta...

22 Ocak 2014 Çarşamba 19:38
 Pazarda canlı tavuk denetimi

Çarşamba Pazarı'nda canlı tavuk denetimi yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yasal mevzuat gereği pazarda canlı tavuk satışı yapan lar hakkında tutanak tuttu.

Uygulamayı eleştiren tavuk satıcısı Hamit Gümüş, "24 senedir biz tavuk satıyoruz. 60 yaşına geldim bu saatten sonra ne iş yapacağım.  İstanbul'da, Ankara'da satılıyor da, Çorum'da neden canlı tavuk satılmıyor. Neymiş, 2000 yılında kuş gribi çıkmış bu yüzden tavuk satmamıza izin vermiyorlar. Ya bize bir iş verecekler ya da tavuk satmamıza müsaade edecekler" diye konuştu.


Bizim ekmek paramız

Tavuk satıcılarından Yücel Bolatcı ise, " 2006 yılında Avrupa Birliği uyum yasasına göre kanatlı hayvan satımı yasaklanmıştı. Birde kuş gribi çıkarttılar, alakası olmayan bir şey. Bizim ekmek paramız bu, başka iş yapamam. Burada 30-40 TL kazanıyorum, 2 tane çocuğum var, ev geçindiriyorum. Onlar ne yaparsa yapsın, biz yine de bu işi yapacağız ve peşini bırakmayacağız, mücadelesini vereceğiz." dedi.







Son Güncelleme: 22.01.2014 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sedat sarı 2014-09-19 17:50:55

tavuklar ölü

Avatar
filiz kurt 2015-03-27 22:23:54

Disardan alinsin diye katledoyorlar türk ekonomisi maksat çökertmek yoksa kus gribi domuz birini yalan hepsi