Pozitif vakalarla ilgili yeni düzenleme

Koronavirüste pozitif vakaların izolasyonlarının sonlandırılması ve işe başlamasıyla ilgili süreçler yeniden düzenlendi.

06 Eylül 2020 Pazar 11:13
Pozitif vakalarla ilgili yeni düzenleme

Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafından, vakaların izolasyonlarının sonlandırılması ve işe başlamasıyla ilgili süreçler yeniden düzenlendi.
Kurulun önerisiyle; hafif vakalarda (evde izlenen; hastanede 24 saatten kısa süre kalan) PCR pozitifse, PCR alındığı günden; olası vakalarda ise semptom başlangıcından itibaren 10. günün sonunda izolasyon sonlandırılacak.
Hastanede yatanlarda, PCR pozitif vakalarda PCR alındığı günden; olası vakalarda semptom başlangıcından itibaren 14. günün sonunda izolasyon kalkacak. Yoğun bakımda kalmış olan veya immunsuprese vakalarda ise PCR pozitifse PCR alındığı günden; olası vakalarda semptom başlangıcından itibaren 20. günün sonunda izolasyon sonlandırılacak.
ÖKSÜRÜK NEDEN DEĞİL
Ayrıca iyileşmesine rağmen bazı kişilerde öksürük veya tat, koku duyusunda kayıp birkaç hafta devam edebileceğinden, bu durum izolasyonun uzamasına neden olmayacak.
Hürriyet

Son Güncelleme: 08.09.2020 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumluya cevap 2020-09-07 13:13:33

sen maaşını alıp evde yatsan da olur.senin yerine çalışacak bir gariban bulunur.bu günde çalışmayıpta ne zaman çalışacaksın.gün milli birlik günü.hep yatış hep yatış.nereye kadar böyle gidecek?

Avatar
çorum19 2020-09-06 13:16:33

virüs iyice yayılsın diye bakalım daha neler yapacaklar. 10 günden sonra bulaşın devam ettiğini herkes biliyor.

Avatar
Çorum 2020-09-07 12:31:54

Hastalığı atlattık şükür ama, şeker hastasıyım görevimin başına döndüm risk devam ediyor. Adam 60 yaş üzeri evde yatıyor maaşını tıkır tıkır alıyor hiçbir rahatsızlığı yok, Çorumu yöneten Amirlere duyurulur illa ölmemizimi bekliyorlar

Avatar
hulagu han 2020-09-09 00:53:53

60 yaşını dolduranlar ise gitmiyor evde yatiyorsa eğer emekli edelim olsun bitsin.Devamlı evde kalsınlar.Hemde haketmedigini düşündüğü maaşın yerine hakkettiği emekli maaşını alsın...Ama bu işe gitmeme fikri bu insanların isteği ve düşüncesi değil ki.Yapılan uygulamaya uyuyorlar.Urfada oxford vardida biz mi okumadık demişti.Sanatçımızin biri.