‘Romatizmal hastalıkları ihmal etmeyin’

Romatizma ve Ağrı Derneği(RADER) tarafından Romatoloji hastalıkları hakkında ‘Bölgesel Eğitim Toplantısı’ düzenlendi.

18 Ekim 2014 Cumartesi 13:05
 ‘Romatizmal hastalıkları ihmal etmeyin’


Romatizma ve Ağrı Derneği(RADER) tarafından Romatoloji hastalıkları hakkında ‘Bölgesel Eğitim Toplantısı’ düzenlendi.


Anitta Otel’de Çorum Tabip Odası işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim toplantısına Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak, RADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Kuru ve çok sayıda hekim katıldı.


Hekimlerin Romatoloji hastalıkları ile ilgili bilgi ve deneyimlerini artırması hedeflenen  eğitim seminerinde açılış konuşmasını yapan Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak, bu tür organizasyonların devamının olacağını söyledi.

RADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Kuru ise, romatizmal hastalıkların çok sık görülen bir hastalık olduğunu söyledi. Kuru, bir farkındalık yaratmak için eğitim toplantıları düzenlediklerini dile getirerek, “Türkiye de 350 bin civarında romatizmal hasta var. Ama biz hekimler çok azına ulaşabiliyoruz. Bu hastalıklar tedavi edilmedikleri takdirde çok ciddi rahatsızlıklara ve sakatlıklara neden olabilir.” dedi.


Gün boyunca sürecek eğitimde Romatoid Artrit, Spondiloartritler ve Osteoartrit konuları ve vakaları ele alındı.





Son Güncelleme: 18.10.2014 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.