Ruh sağlığı en mutlu bölgeyiz

Türkiye'nin Ruh Sağlığı Haritası duygu durum oranlarına göre en mutlu bölgeleri Batı ve Çorum’un da yer aldığı Orta Karadeniz Bölgesi oldu.

09 Şubat 2019 Cumartesi 00:29
Ruh sağlığı en mutlu bölgeyiz

Üsküdar üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’nin Bağımlılık Risk Profili ve Ruh Sağlığı Haritası ortaya çıkarıldı. Araştırmada, gençleri en çok tehdit eden bağımlılıkların başında sosyal medya geliyor.

Türkiye’nin Bağımlılık Risk Profili ve Ruh Sağlığı Haritasına duygu durum oranlarına göre en mutlu bölgeleri Batı ve Çorum’un da coğrafi olarak içinde yer aldığı Orta Karadeniz Bölgesi oldu. İç Anadolu Bölgesi ise her gün alkol alan yüzde 1.4 oranı ile en düşük bölge oldu.

Son Güncelleme: 09.02.2019 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erkan 2019-02-09 12:18:52

Çünkü psikoloğa gitmek bu kültürde utanılacak bir şeydir ve onun yerine üfüren hocalara gidilir :) yoksa ruh sağlığının ne durumda olduğu trafikte bile çok net anlaşılmakta.

Avatar
Sözüm Meclisten içeri 2019-02-09 14:07:46

Son bir ayda sadece benim rastladığım 3 intihar haberi var Çorum'da. Ters giden bir şeyler var. Ve son intihar haberini sizde göremedik. Onun yerine bu haber girildi galiba. Belki de doğru olan budur. Sürekli intiharın kendisi ve ailesine dünya ve ahirette neler getireceğine değinilmeli. Psikolojik destek almanın normal bir durum olduğu anlatılmalı. Buna yönelik haberler,yayınlar bekliyoruz. Hutbede de bunlar anlatılmalı mesela.

Avatar
xyz 2019-02-09 15:20:43

Kim yazmış bu raporu?

Avatar
Ah et 2019-02-09 18:34:44

Son bir ayda 3 intihar, her akşam silahlı çatışmaya ragmen sonuç bu şekilde ise diğer illeri düşünemiyorum. Gazi caddesinde yüzü gülen kaç kişi var bir bakın sonra konuşalım.

Avatar
Çorumlu 2019-02-09 18:42:51

Kim söylemişse bunu, halt işlemiş. Devletin varlığını hiç bir şekilde ilinde göremeyen, hep itilmiş, kandırılmış, çevresindeki illere göre kamu yatırımlarından nasiplenememiş, ancak kendi yağı ile kavrulmaya çalışan bir ilin insanları mı çok mutlu imiş. Güldürmeyin beni.