Sağlıklı ve mutlu bir kent olacağız

Sağlıkta OKA destekli proje hayata geçiyor

08 Kasım 2017 Çarşamba 00:25
Sağlıklı ve mutlu bir kent olacağız

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Çorum İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde İletişim ve Empatik Yaklaşım Projesi’ uygulamaya konuluyor. Proje kapsamında sağlıklı ve mutlu bir il olmak amacıyla sağlık personeli kapsamlı bir eğitim sürecinden geçirilecek. Eğitimler hasta ve hasta yakınları ile iletişimin güçlendirilmesine katkı sağyacak.

Yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi; “Bu kapsamda kurumsal misyon gereği, insan merkezli yaklaşımla birey ve toplum sağlığını en üst düzeyde koruyarak, sağlık sorunlarına zamanında, uygun ve etkili çözümleri sunarak, herkesin sağlığının korunup geliştirildiği sağlıklı ve mutlu bir il olmaktır.
Bu hedeflere yönelik Müdürlüğümüzce sağlık personelinin saygınlığını arttıracak eğitim ve bilgilendirme programları düzenlenmektedir. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) açtığı teknik destek programına, “Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde İletişim ve Empatik Yaklaşım” konulu proje ile başvuran İl Sağlık Müdürlüğümüz, destek programını almaya hak kazanmıştır. Kabul edilen projenin protokolü, OKA İl Koordinatörü Özgür Yalçın ve İl Sağlık Müdürümü Uzm. Dr. Ömer Sobacı arasında imzalanmıştır.
Proje amacımız; kurumumuzda merkez ve 13 ilçede görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza koruyucu sağlık hizmetlerinde etkili iletişim için gerekli olan; kendini ifade etme, dinleme, ikna ve empati kurma becerilerini kazandırmak, kişisel farkındalığı artırmak, mesajların etkin iletilmesini, iletişim kopukluklarının azaltılmasını, aynı zamanda sağlık kurumumuzun; yapısını, örgütlenişini ve sağlık hizmeti sunumunu hasta ve hasta yakını ile bir iletişim kanalı olarak geliştirmektir.” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.