Sağlıkta il politikamız var mı?

Çorum sağlıkta il politikasını belirleyip, tüm gücüyle bu yolda yürümeli.

05 Şubat 2020 Çarşamba 11:17
Sağlıkta il politikamız var mı?

MUSTAFA DEMİRER

Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum’un sağlığını ilgilendiren bazı konularda değerlendirmeler yaptı. Bu ayki  ‘Bi Konu Bi Konuk’ programının konuğu Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, sorumluluk alanıyla ilgili soruları cevaplandırdı.

Milletvekili Ceylan konuşmasında, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sunduğu hizmetlerden örnekler verirken, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’na ödenek tahsisi yapıldığını, yakında ihaleye çıkılacağını söyledi.

Hitit Üniversitesi Rektörü’nün Tıp Fakültesi binasının yapılmasını önceliğine aldığını hatırlatan Ceylan, üniversite yönetiminin Diş Hekimliği Fakültesi için şimdilik benzer bir düşüncesinin olmadığını, ancak kendilerinin Diş Hastanesi’ni hayata geçirmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Toplantı sonrası yapılan sohbette ise, Diş Hastanesi’nin devreye alınarak tıpkı Tıp Fakültesi-Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olduğu gibi afiliasyonla kent adına güzel sağlık hizmetlerinin sunulabileceği görüşü ağırlık kazandı.

Bu ayki Bi Konu Bi Konuk’a konuk olan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli de, hastaneyi yeni merkezler ve kaliteli sağlık hizmeti sunumuyla daha fazla büyütme hedefinde olduklarını anlattı.

Bu söylenenlere bakılacak olursa,  Çorum’un sağlıkta il politikası geliştirmesi gerektiği sonucunu ortaya çıkıyor.  Bu gerekliliğin sebebi de şu; HİTÜ Tıp Fakültesi 3. sınıfta olan yaklaşık 100 öğrenci gelecek yıldan itibaren Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitimlerini sürdürecek. 2023 yılına kadar bu rakam 300 öğrenciye yükselecek. Tıp öğrencileri hastanenin akademik hekim kadrosunun nezaretinde yetişecek. Hastanede yoğun bir şekilde geleceğin hekim adaylarını göreceğiz. Hocalarının nezaretinde hastalar ve hastalıklarla muhatap olacaklar. Tıp öğrencileri çok değil, 3 yıl içinde Türkiye’nin sağlık ordusuna katılacak.

Hal böyle olunca hastane karşısındaki Hitit Üniversitesi Güney Kampüsü’nde kurulması planlanan Sağlık Üniversitesi için somut adımların zaman kaybedilmeden atılması beklentisi kuvvetleniyor.

Yani Tıp Fakültesi Morfoloji binasının hemen inşa edilmesi, ardından Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri MYO, Diş hastanesi ve hatta Veteriner Fakültesi Temel Bilimleri’nin hazırlıklarına başlanması sağlık yolunda Çorum’un atması gereken adımlar olarak önümüzde duruyor.

Son Güncelleme: 08.02.2020 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2020-02-05 12:07:44

Sağlığın başında öyle iki isim var ki bu kişiler Çok sayıda Çorumlu doktoru küstürdü, başka illere gitti bu doktorlar. Gazeteciyseniz alın size haber araştırın..

Avatar
bende corumluyum 2020-02-05 23:49:44

vAllahi billahi corumun oz evladi olarak bu ilde saglik calisaniyim ama en kisa sure icinde dogdugum memleketten gitmek istiyorum. Artik dayanamiyoruz bu insanlarin zül... lerine. burnumuzdan getiriyirlar.

Avatar
Mevlut 2020-02-06 13:25:35

Koltuga yapisan particilerin kuklasi olmus emir eri gibi yukarda oturanlar..herkes biliyo onlari artik gidinde corumun onunu acin yeter artik