Sağlıkta yine bir ilk

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği tarafından bir ilk daha gerçekleştirildi.

02 Ekim 2013 Çarşamba 18:33
 Sağlıkta yine bir ilk


Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği tarafından bir ilk daha gerçekleştirildi.

Prostat kanseri nedeni ile hastaneye başvuran Mustafa Bulut isimli hastaya, Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Çetinkaya tarafından Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Uzm. Dr. Mustafa Sungur ve Uzm. Dr. Selahattin Çalışkan'ın yardımlarıyla ‘Radikal Prostatektomi’ isimli ameliyat gerçekleştirildi. Daha önceden bu ameliyatlar için hastalar Çorum dışına sevk ediliyordu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Mesut Çetinkaya, “Hastamız rahatsızlanarak kliniğimize başvurmuş olup hastamıza prostat kanseri teşhisi kondu. Ameliyat planlaması yapılarak hastamızı ameliyata aldık. Başarılı geçen bir ameliyat sonunda kanserli dokuların tamamını vücuttan çıkardık ve hastamızı bu şekilde tedavi ettik. Normalde diğer üniversite hastanelerine sevk edilerek tedavi olan hastalarımız artık ilimizde de tedavi ediliyor. Hastaların il dışına gitmelerine gerek kalmadı.” dedi.

Çetinkaya, bu vesile ile risk faktörü taşımayan insanların bile 50 yaşından sonra PSA denilen tarama testini yaptırmalarının önemli olduğunun altını çizdi.




Son Güncelleme: 02.10.2013 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165