Sakinleştiren 8 besin

Strese karşı kalkan oluyor! Sakinleştirici özelliğe sahip 8 besin...

12 Eylül 2022 Pazartesi 10:18
Sakinleştiren 8 besin

Stresli durumlarda, hormonal dengenin düzenlenmesine yardımcı olarak zihnimizi ve psikolojimizi olumlu yönde etkileyen besinlerden destek almamız da fayda sağlayabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, sakinleştiren 8 besini açıkladı.

Doğru besinlerle ve yeterli miktarda hazırlanmış bir beslenme programıyla stresinizi azaltıp, kaygılarınızıhafifletebilirsiniz. “Böyle dönemlerde stresinizi minimize edecek yiyeceklere beslenme programınızda daha çok yer verebilirsiniz. Bu besinler, mutluluk ve haz ile ilişkili endorfin, seratonin ile dopamin hormonlarını aktivite ediyorlar. Böylece kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Ancak toksik olan dozdur. Besinleri mutlaka porsiyonuna uygun tüketmeye özen gösterin" diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, sakinleştiren 8 besini avakado, yaban mersini, muz, badem-fındık, kuşkonmaz, papatya, yer elması ve yulaf olarak sıraladı.

Kaynak: Milliyet

Son Güncelleme: 12.09.2022 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Teşekkürler 2022-09-12 11:13:47

Bu enflasyonda müthiş bir bilgi

Avatar
Şaka gibi haber 2022-09-12 13:04:11

Hemen gidip tanesi 20 tlden avakado ve kilosu 30 tlden muz almalıyım, dalga mı geçiyorsunuz milletle

banner165