Şırınga çikolata operasyonu!

Çorum Belediyesi zabıta ekipleri okul çevrelerinde bulunan bakkal ve marketleri denetledi. 0’e yakın şırınga çikolataya el konuldu.

26 Aralık 2019 Perşembe 15:52

Ankara ve Diyarbakır'da iki çocuğun şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Çorum Belediyesi zabıta ekipleri okul çevrelerinde bulunan bakkal ve marketleri denetledi.


Zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde şırınga çikolata satışı yapılıp yapılmadığının yanı sıra diğer ürünleri de inceledi. Denetimlerde ekipler 70’e yakın şırınga çikolata ile son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda ürüne el konuldu.
Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, şırınga çikolatalar nedeniyle Ankara ve Diyarbakır'da iki çocuğun vefatından dolayı derin üzüntü yaşadıklarını söyledi.


Olayın ardından Çorum Belediyesi zabıta ekiplerinin denetimlerini sıklaştırdığını belirten Başkan Yardımcısı Yağbat, "Yapılan denetimlerde çocuklarımızı korumak adına satışı yapılan şırınga çikolatalar muhafaza altına alındı. Denetimlerde ayrıca küçük çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın kullanımına veya tüketimine yönelik olarak bisküvi, çikolata, kek, ayran olmak üzere tüm gıda maddelerinin son tüketim tarihlerinin kontrolleri yapıldı. Tüketim tarihi geçmiş olan ürünlerde şırınga çikolatalarda olduğu gibi muhafaza altına alınmıştır. Zabıta ekiplerimizi başarılı çalışmaların dolayı tebrik ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Çorum Belediyesi zabıta ekiplerimiz İl Sağlık Müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımızla istişareli bir şekilde halkın sağlığını tehdit eden bütün unsurları ortadan kaldırmak için gerekli mücadeleyi yapacaktır” dedi.


Okullarda, kantinlerde satılan şırınga çikolata gibi sağlıksız ürünlerin denetimini İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Aile Birliklerinin yaptığını hatırlatan Yağbat, “Ancak okul dışındaki alanlarda biz bu tür denetimlerimizi devam ettireceğiz. Gelecek nesilleri korumak bizim olduğu kadar anne ve babalarında görevi. Anne ve babaların bu konuda çocuklarını bilinçlendirmesi bilinmedik veya tereddütte kaldıkları ürünlerden, gıdalardan çocuklarına kaçınmaları yönünde telkinde bulunmaları gerekmektedir” diye konuştu.
İHA

Son Güncelleme: 27.12.2019 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2019-12-26 20:15:11

Nasıl yani çorumda zabıta mı varmış? esnaf yola sandalye masa atmış zabıtayı ararsın trafik bakıyor der.. apartman fabrika bacası gibi zehir saçar zabıtayı ararsın çevre ve şehircilik bakanlığı ilgileniyor der oralı bile olmaz...

Avatar
Yapmayın yahu 2019-12-26 16:35:41

El konulan ürünleri teşhir etmişsiniz.Ne ala...Yaptınız tam olsun.Bakkal ve diğer ticarethane sahiplerini de gözlerine bant çekip,mekana dizip,el aleme gösterseydiniz.

Avatar
ali 2019-12-26 16:40:19

ismail bey belediyeye el altından yeni eleman mı alınııyor. işkur sitesinde 1 gün yayınlandı kaldırıldı.

Avatar
Kader 2019-12-26 18:27:32

Birde Belediye çalışmıyor diyorlar.. Hizmet görsün Çorum..

Avatar
Tarık 2019-12-26 19:24:20

Belediye eleman mı alacak?

Avatar
recep 2019-12-26 21:00:33

tebrikler çok büyük iş yapılmış...

Avatar
Murat kambur 2019-12-27 09:13:50

Ya ne büyük bir operasyon gerçekten. Şu glocklara sigsaguer lere bir bakın. Helal olsun ya sizin gibi devlet memurları varken bu memleketin sırtı yere gelmez.. Yaptığınız habere bir bakın ya . Gerçekten çok gülünç

Avatar
Don Kişot 2019-12-27 08:12:26

Görevini yapmaya çalışan zabıta esnafla arbede yaşayıp mahkemelik oluyor, para cezası yiyor. Yönetimde bana ne banamı sordun kavga ederken diyor. Zor çalıştırırsınız artık zabıtaları.

banner165