Son dakika MHRS genelgesi

Sağlık Bakanlığı son dakika Merkezi Hekim Randevu Sisteminin (MHRS) genelgesi yayımladı.

09 Aralık 2021 Perşembe 14:36
Son dakika MHRS genelgesi

Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sisteminin (MHRS), hasta memnuniyeti öncelenerek etkin bir şekilde kullanılması için Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca imzalı genelge yayımladı.

Son dakika haberi: 81 İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen genelgede, hekim çalışma cetvellerinin planlanması, uygulanması ve polikliniklerde randevulu muayene süreçlerinin takibi ve hizmete erişim konularında planlamanın hassasiyetle yapılması ve yürütülmesi hususlarına değinildi.

Genelgenin tam metni şöyle:

Bakanlığımıza bağlı sağlık tesislerinde, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kapsamında verilecek muayene randevusu hizmetlerine ilişkin usûl ve esaslar Yönerge (Merkezi Hekim Randevu Sistemi Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge) ile oluşturulmuştur.

İl sağlık müdürü, MHRS hizmetlerinin planlanması, yürütülmesi, denetlenmesi, raporlanması ve geliştirilmesinden sorumludur. MHRS'ye ilişkin süreçler, il sağlık müdürünün sorumluluğunda kamu hastaneleri başkanı ile birlikte yürütülmektedir.

Sağlık tesislerinde MHRS uygulamalarının planlanması, yürütülmesi, denetlenmesi, raporlanması ve geliştirilmesinden, hekim çalışma cetvellerinin sisteme girilmesinin sağlanması, takip edilmesi, çalışma cetvellerinin izin ve görevlendirmeler dikkate alınarak düzenlenmesinden, randevulu hastaların randevu saatinde muayene olabilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alınması, hastaların sağlık tesisinden ayrılmadan önce uygun görülen ilk muayene ve kontrol randevularının verilmesine ilişkin süreçlerin planlanmasından başhekimler sorumludur.

Hekim çalışma cetvellerinin planlanması, uygulanması ve polikliniklerde randevulu muayene süreçlerinin takibi, hizmete erişim ve hasta memnuniyeti açısından önceliğimizi oluşturmaktadır. Bu minvalde;

6 MADDELİK GENELGE

1) Sağlık tesislerinde aktif görev yapmakta olan hekimlerin aylık çalışma programları nitelikli bir şekilde planlanmalıdır.

2) Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak şekilde az zamanda çok hasta bakılarak değil yaygın poliklinik hizmeti planlanarak randevulu muayene kapasite artırımı sağlanmalıdır.

3) Muayene süresi hekime ve ilgili branşın özelliğine göre değişebildiğinden randevu aralıkları en etkili şekilde hekimlerimiz tarafından oluşturulmalı ve başhekimliklerimizce onaylanmalıdır. Kamuoyunda gündem olduğu gibi 5 dakikada bir muayene yapıldığı şeklindeki söylentilere sebep olacak uygulamalardan sakınılmalıdır.

4) MHRS’ye esas poliklinikler için tüm hekimlerin 30 günlük tanımlı çalışma cetveli olmalı, periyodik olarak güncellenmeli ve sistemdeki görünürlüğünün 15 günün altına düşmemesi sağlanmalıdır.

5) İhtiyaç duyulması halinde mesai dışı poliklinik hizmeti sunulmalıdır.
6) Bakanlığımız SİNA ekranlarından MHRS verileri İl Sağlık Müdürlükleri ve Başhekimliklerce takip edilerek gerekli tedbirler alınmalıdır.

MHRS ile ilgili süreçlerin yukarıdaki açıklamalar dikkate alınarak hassasiyetle yürütülmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Haber7

Son Güncelleme: 10.12.2021 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MHRS de SIRA YOK 2021-12-09 19:59:46

Şehir Hastanemizde birçok dalda mhrs de randevu vermiyor. Talep oluştur diyor, onuda yapıyorum ama nafile. MİLLETİN AKLIYLA DALGA GEÇİYORLAR. Üroloji, kardiyoloji, dahiliye, psikiyatri ...

Misafir Avatar
vhki 2021-12-12 13:00:20 @MHRS de SIRA YOK

tuncay efendi 08.00-17.00 görevimizin başındayız.bekleriz.

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
Tuncay 2021-12-11 21:53:58 @MHRS de SIRA YOK

Doktorlara rica edince sıra konusunda yardımcı oluyorlar.Hasta müracaatlarda sıra verecek kişileri bulana kadar doktorun mesaisi bitiyor.Hasta müracaatlarda personel tam gün yerinde bulunursa bu sorun çözülür.Vatandaşta rahatlar.

Beğenmedim! (5)
Avatar
Emine Yılmaz 2021-12-13 06:54:52

Mhrs de sıra yok,hasta müracaatlar randevusuz hastalara işlem yapmıyor.Sorun çözme birimine gidiyoruz, yardımcı olamıyorlar.ne yapacağımızı şaşırdık.Allah hiç kimseyi dara düşürmesin.bu işin çözümü yok mu?

Misafir Avatar
ÖNERİ 2021-12-13 21:58:32 @Emine Yılmaz

İktidar ve Muhalifet temsilcileri bir araya gelip,yapılması gerekenleri belirleyip vatandaşın bu çilesini çok ama çok acil olarak çözmelidir.Akıl akıldan üstündür.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Tolga 2021-12-09 18:49:01

Eskiden hastanelerde kuyruk olurdu şimdi kuyruklar internete taşındı.

Avatar
Randevu alamıyoruz 2021-12-09 20:12:30

Arıyoruz, randevu almak istediğimizi söylüyoruz. 15 gün dolu
deniyor. Tamam 16. güne randevu ver diyorum. Randevu vermiyorlar. Ertesi gün arıyoruz. Gene dolu. dolu dolu
Hep dolu.
Niçin 16. gün ve daha ilerisine randevu verilmez ki..

Avatar
hasta 2021-12-12 10:22:44

Muayene randevusu da sıra da alamıyoruz.Acilen bu sorunun çözülmesi lazım.

Avatar
Hekim 2021-12-09 19:53:36

Ne kadar özlük hakkı o kadar iş.. Yıllarca oku ilkokul mezunu akpli işçi ile aynı maaşı al.. Hadi oradan

Avatar
Misafir 19 2021-12-10 17:42:36

Randevu alamıyoruz öncelikle bu sorun çözülmeli.Hiç sıra alınamayan Göz, psikiyatri,cildiye ...

Avatar
Corum 19 2021-12-11 17:47:34

Muayenehaneler bu kapatılırken kına yakanlara selam olsun bu da atın intikami