Sosyal mesafe 2022’ye kadar uygulanabilir

Harvard Üniversitesi'nden bilim insanları salgının gidişatı konusunda yaptıkları çalışmada 2020 sonuna kadar sosyal mesafe uygulanabileceği görüşüne vardı.

16 Nisan 2020 Perşembe 10:42
Sosyal mesafe 2022’ye kadar uygulanabilir

Harvard Üniversitesi'nden bilim insanları salgının gidişatı konusunda bilgisayar simülasyonuyla çalışma yaptı. Bu çalışmaya göre corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle 2022 yılına kadar dönem dönem sosyal mesafe uygulanması gerekebilir. İşte detaylar.
Covid-19'un soğuk aylarda daha bulaşıcı olacağını varsayan bilim insanları, 2022'ye kadar hastanelerin dolup taşmasını engellemek için sosyal mesafenin dönemsel olarak tekrarlanması gerekebileceği, bir kereliğe mahsus tecritin bu durumun önüne geçemeyeceği sonucuna vardı.
1 KERELİK SOSYAL MESAFE ÖNLEMLERİ YETERSİZ
Araştırma ekibinin lideri Stephen Kissler, şu ifadeleri kullandı: "ABD'de SARS CoV-2 vakasını yoğun bakım kapasitesi limitleri içinde tutmak için bir kereliğe mahsus sosyal mesafe önlemlerinin büyük ihtimalle yetersiz olacağı bulgusunu elde ettik.
Diğer tedavi çeşitlerinin yokluğunda zaruri olan aralıklarla sosyal mesafe dönemleri gibi görünüyor."
Çalışmada yapılan başka bir modellemede, aralıksız sosyal mesafenin toplumun bağışıklık geliştirmesi açısından da olumsuz bir yöntem olduğu gözlendi.
Corona virüs vaka sayısı, dünya genelinde 2 milyonu geçerken en çok vaka görülen ülke 614 bin 246 ile ABD oldu.
Kaynak:NTV

Son Güncelleme: 16.04.2020 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.