Tarzınız hareketli yaşam olmalı

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personeli ve aileleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite Birimi koordinasyonunda...

23 Aralık 2014 Salı 15:58
 Tarzınız hareketli yaşam olmalı


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personeli ve aileleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite Birimi koordinasyonunda düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşüne katıldı.


Geçtiğimiz Cumartesi günü Yunus Emre Parkı’nda yapılan yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Özlem Terzi, sağlık personeli ve aileleri katıldı.


Sağlığa yürüdüler


Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Şişmanlık, vücuttaki yağ miktarının artmasına bağlı kilo artışıdır. Şişmanlığın çocukluk çağından başlayarak çeşitli sağlık sorunları ve hastalıklara neden olur. Şişmanlığın yol açtığı hastalıklar erken ölümlere yol açabilir. Şişmanlığın büyük çoğunluğu çok yemek, az hareketten kaynaklanır; genetik veya endokrin nedenler küçük bir kısmını oluşturur.


Sağlıklı yaşam için kilo sorunu olsun veya olmasın herkesin günde en az 30 dakika yürümek veya bisiklet sürmek türünden orta yoğunlukta egzersiz yapması önerilir. Kilo vermek isteyenlerin ise haftada yedi gün, günde en az 60 dakika orta yoğunlukta egzersiz yapması gerekir. Başarı için egzersizlerin uzun zaman sürekli yapılması önemlidir.” denildi. 




Son Güncelleme: 23.12.2014 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.