Temeli attık, 320 günde bitecek

Onkoloji Tanı ve Tedavi Hastanesi'nin temeli atıldı, merkez 320 günde bitecek.

21 Şubat 2022 Pazartesi 15:30
Temeli attık, 320 günde bitecek

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine inşa edilecek Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi'nin ikinci etabının temeli düzenlenen törenle atıldı. 30 milyon TL’ye ihale edilen Onkoloji Merkezi 320 günde tamamlanacak.

2020 yılında İl Özel İdaresi tarafından ilk etap çalışması tamamlanan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin ikinci etap için ihale edilmesinin ardından çalışmalar başladı. Yaklaşık 30 milyon TL’ye ihale edilen Onkoloji Merkezi, 320 günde tamamlanacak. Tüm onkolojik alanların tek merkezde toplanacağı Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nde kemoterapi, PET, nükleer tıp, iyotlu tedavi ve linac tedavisi uygulanacak. Merkezle Ankara ve Samsun’da tedavi gören aylık ortalama 100 hasta ve ailesinin sevkinin önlenmesi ve çevre illerden de sevk alması planlanıyor.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, “Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi ile hem ilimize hem de bölge illere hizmet verilecek ve böylelikle kanser hastalarının il dışı sevklerinin önüne geçilecek. Donanımlı sağlık ekibimiz ile birlikte Çorum ve çevre illere uzun yıllar hizmet verecek bir merkezin Çorum’a kazandırılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Merkezimiz toplam 4 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Binada toplam 76 oda, 15 adet özel tedavi alanı olacak. 1. etabı 2020 yılında İl Özel İdaresi tarafından tamamlanan merkezimizin ikinci etap çalışması başlayarak bu yıl içinde hizmete sunulması planlanmaktadır” dedi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da, “Tüm dünya olduğu gibi ülkemizde zor zamanlardan geçiyor. Her sektör her alan bir takım sıkıntılar yaşandı ama en çok sıkıntıyı sağlık çalışanları yaşadı. Çorum Belediyesi olarak her zaman sağlık çalışanlarımızın yanında olduk. Korona virüsten önce de, sonra da hastanemizde ne zaman ihtiyaç varsa yanlarında olduk. Pandemi sürecinde filyasyon ekiplerine araç desteğini hiçbir zaman esirgemedik. 1 yılı aşkındır da filyasyon ve aşı ekiplerine belediye olarak destek veriyoruz. Hastanemizin bütün personellerini ücretsiz olarak taşıyoruz” diye konuştu.

Çorum’a kanser hastaları için böyle bir merkezin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise, “En büyük zenginlik sağlıktır. Ben de bir kanser hastasının yakını olarak onkolojik tedavilerin zorluklarını, onkoloji hastalarının sıkıntılarını yakinen biliyorum. Geçmişte Ankara’yı yol etmiştik. Çorum’da böyle bir tedavi merkezinin yapılacak olmasını önemsiyorum. Merkezimiz sadece Çorum’a değil, çevre illere de hizmet edecektir. Merkezimizin Çorum’a hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Ancak hastane inşaatı çevre yolu ve stadyumun dibinde. Belediye başkanları şehri planlarken daha dikkatli olmalı.” şeklinde konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, “Çorum için tarihi bir gün. Çorumlular olarak her birimizin bir yakını kanser hastası. Bazen Ankara’ya, bazen İstanbul’a, bazen Samsun’a bu tedavi için gidip geliyoruz. Yıllarca Ankara’yı yol ediyoruz. Hastalarımızın bu dönemde morale, aile sıcaklığına ihtiyacı varken, gurbette zorlu süreçten geçiyor. Gerçekten biz bunu yaşadık ve o hastaların durumunu çok iyi anlıyoruz. Rabbim bu hastalığı kimseye vermesin. İlimizde bu hastalık için tanıdan tedaviye kadar her türlü aşamanın gerçekleşeceği, insanlarımızın başka illere gitmeyeceği merkezimizin Çorum’a kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da birinci önceliklerinin sağlık olduğunu dile getirerek, “Bu tür tedavi merkezlerinin Allah yokluğunu göstermesin ama yolumuzu da düşürmesin. Bizim birinci önceliğimiz sağlık. Bu konuda Çorum olarak da iddialıyız. Çorum’u sağlıkta bölgenin yıldızı yapacağız dedik. Bu noktaya da geldik. Bu konuda taleplerimizi hiçbir zaman geri çevirmeyen Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim ölçeğimizde olan hiçbir ilde böyle bir merkez için. Tüm bölge için büyük bir yatırım” ifadelerini kullandı.

CEYLAN'DAN KVC ve DİYABETİK AYAK HATIRLATMASI

Hastane bünyesinde bulunan Kardiyovasküler Cerrahi Servisi ve Diyabetik Ayak Servisi'nin önemine dikkat çeken Ceylan, "Bugüne kadar 49 bin anjiyo, 2 bin açık kalp ameliyatı yapılmış. Kalp operasyonlarında dünyada ölüm oranı yüzde 3. Çorum'da ise yüzde yüzde 2. Yani ölüm oranları dünya ortalamasının altında. Diyabetik Ayak Tedavi Merkezi Türkiye'de aktif olan tek merkez." dedi.

VALİ: 'İLİMİZ İÇİN TEHLİKEL SÜRÜYOR'

Konuşmasında koronavirüs salgınına dikkat çekerek açıklanan rakamların Çorum açısından tehlikenin geçmediğini gösterdiğini aktaran Vali Mustafa Çiftçi de, “Tedbirlere dikkat etmemiz gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Aşılarını yaptıranlar mutlaka hatırlatma dozlarını yaptırsınlar. Yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 85-90’u aşı yaptırmayan veya hatırlatma dozu yaptırmayanlardan oluşuyor ”dedi.

Çorum'daki aşılanma oranları hakkında da bilgi veren Vali Çiftçi, “İlimizde 18 yaş üstü vatandaşlarımızdan 1. ve 2. doz aşısını yaptıranların oranı yüzde 84.7. Türkiye ortalamasına yakın rakamdayız. 1. ve 2. doz aşısını yaptırmış 12 yaş üstü vatandaşlarımızın oranı ise yüzde 79. Bu noktada da iyiyiz. İlimizde aşılanma oranları yüksek ama vaka oranları da yüksek. Bugünlerde test veren her 5 vatandaşımızdan 2’si pozitif çıkıyor. 2 senelik pandemi sürecinde bugüne kadar bin 619 vatandaşımız hayatını kaybetti” şeklinde konuştu.

Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin temel atma törenine Vali Mustafa Çiftçi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Hastane Başhekimi Sinan Zehir, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat ve Borsa Meclis Başkanı Yılmaz Kaya ile hastane personeli katıldı.

320 GÜNDE BİTECEK

Çorum Özel İdaresi tarafından 31 milyon liraya ihale edilen Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi 320 takvim gününde tamamlanacak. Merkezde kanser tanı ve tedavisinde kullanılan LİNAC, PET CT, Gama Kamera cihazları bulunacak. 2022 yılı Eylül ayı içerisinde de hizmete açılması planlanıyor.

MERKEZDE NELER OLACAK?

Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin 1400 metrekare taban alanı, toplamda 4336 metrekare kapalı alanı ile birlikte 3 kat nizamına göre yapılması tasarlandı. Bina içerisinde 1 adet seminer ve toplantı odası, 570 metrekare kemoterapi salonu, 230 metrekare yemekhane alanı, mescit, bebek bakım odası ve genel tuvaletler olmak üzere, toplamda 76 oda, 3 bekleme alanı ve 15 adet özel tedavi alanı bulunacak.
Ayrıca bina içerisinde iyotlu tedavi alan hastalar, nükleer tıp hastaları, kemoterapi hastaları ve linac tedavisi gören hastalar için ayrı düzenlendi.

Son Güncelleme: 21.02.2022 21:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Batandaş 2022-02-21 15:47:41

Temel atma değil, Dünyayı yeniden kurduk deseniz bile umurumda değil. Emekli maaşım 2600 lira(5700 prim) yani 500 lira zam yapıldı. 1500 lira(3600 prim) alan emekliye 1000 lira adalet bunun neresinde sylermisiniz. 2600 lira ile insanlar nasıl geçinecek. Sandıkta görşürüz.

Avatar
Yapana Teşekkür 2022-02-21 17:37:37

Bu ve bahsedilen projeleri (kaç, diyabetik ayak) kimin ne zaman, hangi şartlarda, herkese rağmen hayata geçirdiği malum, Allah razı olsun. Tamam eskinin mirası devam ediyor ama, üniversitenin de kendine sonrasına bir miras bırakması gerekmiyormu.

Avatar
Vatandaş 2022-02-21 18:24:20

Hastahane bin adını İskilipli Atıf hoca koyun zaten iktidar değişince gerekeni yapacağız eyyyyy siyasi parti lideri gibi çalışan devlet adamları bu millet hiç birşeyi unutmaz .nokta

Avatar
Çorum'lu 2022-02-21 17:56:19

Çorum da nice yatırımlar başladı. Ancak hiç birisi bitirilemedi. Çorum ilçe yolları hala bitirilecek, Çorum Eski Devlet Hastanesi keza öyle ve daha niceleri var. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. ANLAYANA.....

Avatar
Emekli 2022-02-21 20:04:08

Emekliyi bu yaşlarında dikenli keskin taşlı döşediğiniz ekonomik yolda süründürüyorsunuz. Sandık gelecek Ekonomik sıkıntı yaşayan emekli hesabını sormazsa ....

Avatar
İl başkanının ne işi var 2022-02-21 17:18:21

Arkadaş milletin vergisi ile Hastane temeli atıyorlar. AKP il başkanı en önde olur mu? Artık tuz koktu! Memleket parti devleti olmuş.. Aynı Rusya'nın 1992 yılı öncesi SSCB nin Kominist partisi gibi

Avatar
Sandık 2022-02-21 17:39:36

20 yıldır Kırkdilim hikayesi anlatanlarla sandıkta görüşürüz.

Avatar
Çorum 19 2022-02-21 20:48:24

Niye yapilmiyormus şu nüfusun altına tıp fakültesi açılamaz niye Allahu Teala nin buyruğu mu bu kanunu siz getirdiniz sonra başkası getirmiş gibi afliasyon hastanesi diye bir icat çıkardınız kenarından dolaniyorsaniz isteseniz 1 dakkada değiştirirsiniz artı bürokrasi ne yapacak siyasiden odenek mi çıkartacak hep hayal ham hayal boş muhabbet