Tokat'ın tıbbi atığına Çorum izni

İl Mahalli Çevre Kurulu'nda Tokat'ın tıbbi atıklarının gerektiğinde Çorum'da değerlendirilmesi hususunda karar alındı.

16 Haziran 2022 Perşembe 23:55
Tokat'ın tıbbi atığına Çorum izni

İl Mahalli Çevre Kurulu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü C. İbrahim Yalçın Başkanlığında toplanarak tıbbi atıklara yönelik bir dizi kararlar aldı.

Yapılan açıklamada, 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden çıkarılan 25.01.2017 tarih ve 29959 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nin 8. Maddesi (3) ‘Tıbbi atık işleme tesislerinin bulunduğu illerdeki merkez ve tüm ilçe belediyelerinde oluşan tıbbi atıklar ildeki tıbbi atık işleme tesisine gönderilir. Ancak, tıbbi atık işleme tesisinin kapasitesinin yetersizliği ve uygunsuz coğrafi koşullar gibi sebeplerle tıbbi atıkların bu tıbbi atık işleme tesisine gönderilmesinde zorluklar olması halinde; tıbbi atıklar bir başka ilde bulunan tıbbi atık işleme tesisine gönderilebilir. Bu durumda; öncelikle tıbbi atığın gönderilmek istendiği tıbbi atık işleme tesisinin bulunduğu ilin il müdürlüğünün uygun görüşünü müteakip, her iki ilin mahalli çevre kurulunda olumlu karar alınması kaydıyla ilgili belediye ile sözleşme yapılması gerekmektedir.’’ hükmü gereği Tokat, Turhal, Zile, Pazar Katı Atık Yönetim Birliğine ait Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin arıza ve mücbir sebepler nedeniyle kullanılamadığı durumlarda Tokat İlinde oluşan tıbbi atıkların Çorum Belediye Başkanlığınca işletilen Kardelen Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisine kabul edilmesinin uygun olduğuna, Çorum Belediyesi tarafından işletilmekte olan Kardelen Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisine İl dışından gelmesi muhtemel tıbbi atıkların bertaraf bedelinin 4,00 TL/kg + KDV olarak uygulanmasına karar verildi.

Çorum Belediye Başkanlığı’nın talebi üzerine, il genelinde bulunan sağlık kuruluşlarında oluşan tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesinde (sterilize işlemine tabi tutularak) uygulanacak ücretin 1 Temmuz’dan itibaren güncellenerek; geneli itibariyle (tüm yerleşim birimleri dahil) Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında bulunan tıbbi atık üreticileri için 9,00 TL/kg (KDV dahil) olarak uygulanmasına, kimyasalla işlem görmüş patolojik atıklar için bertaraf ücretinin 16,00 TL/kg (KDV dahil) ve üzerine Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce belirlenecek patolojik atık bertaraf bedelinin eklenmesi sonucu oluşacak fiyat olarak uygulanması kararlaştırıldı.

Son Güncelleme: 18.06.2022 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Md 2022-06-21 08:20:11

Kilo başı fiyat kısmını okumadınız galiba Keşke hep getirseler..

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-06-20 08:27:35

ATIKLAR ÇORUMA YATIRIM TOKATA YOZGATA,HAYDEEE, ASLANSIN ,KAPLANSIN ÇORUMM 4 TANE ZENGİN İŞ ADAMIDA OLMASA YAZIK BU MEMLEKETE MİLLET VEKİLİ KAYBEDE NUFUS KAYBEDE YAKINDA İLÇE HALİNE GELECEK

Avatar
adsiz 2022-06-18 19:51:11

Corumdaki arıtma arızalandı veya mücbir sebep oluşursa o zaman da Tokat a gonderilecekse karşılıklı anlaşma ise güzel.Tek taraflı yapılan anlaşma ise çorum niçin Tokat gibi tedbirli davranmıyor.