Türkiye'ye örnek olacak

Çorum Belediyesi Covid-19 Filyasyon uygulumasına toplam 32 araç desteği sağladı.

02 Aralık 2020 Çarşamba 19:48
Türkiye'ye örnek olacak

Çorum Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Daire Başkanlığı emrinde görev yapan Covid-19 Filyasyon uygulamasına 25'i ticari taksi, 7'si araç olmak üzere toplam 32 araç desteği sağladı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Valiliği ve Taksiciler ve Minibüsçüler Odası ile birlikte yaptıkları 3’lü protokol ile filyasyon ekibinin ihtiyaç duyduğu araçları temin ettiklerini söyledi. Aşgın, yaptıkları bu protokolün Türkiye’ye örnek bir uygulama olması temennisinde bulundu.

Koronavirüsün Çorum’da görülmeye başladığı günlerden itibaren İl Sağlık Müdürlüğüne 7 araç tahsis ettiklerini hatırlatan Başkan Aşgın, “Valiliğimiz, Belediyemiz ve Esnaf Odamızın bulunduğu bir protokolle yaptık. Bu süreçte hem esnafımıza destek olalım hem de daha etkin bir filyasyon çalışması yapılsın istedik. Daha önce 7 belediye aracımızı filyasyon ekibine şoförleriyle birlikte tahsis etmiştik. 25 ilaveyle birlikte toplam 32 aracı tahsis etmiş olduk. Araçlar sabah 08.00 / 16.00 ve 16.00 / 23.00 arası olmak üzere iki vardiya halinde çalışılacak.” Dedi.

Filyasyonun önemine vurgu yapan Başkan Aşgın, “Temaslıların tespit edilmesi ve testlerinin yapılması, bir bulguya rastlandığı zaman bu kişilerin izolasyonu çok önemli. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz fedakarca çalışıyor. İnanıyorum ki birlikte aldığımız bu önlemlerle şehrimizdeki vaka sayılarını daha aşağılara çekeceğiz. Valiliğimize, İl Sağlık Müdürlüğümüze, esnaf odamıza işbirliği için kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bu birliktelikle inşallah başaracağız ve kovid19 belasını şehrimizden, ülkemizden defedeceğiz.” diye konuştu.

TAKSİCİLERE DESTEK OLDUK

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başladığı Mart ayından beri koronavirüsle mücadelede önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çorum’da koronavirüsle mücadelenin tüm kurumlarla birlikte işbirliği içerisinde yürütüldüğünün altını çizen Başkan Aşgın, “Çorum Belediyesi olarak bu konuda bize gelen her talebi imkânlarımız ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Bu süreçte her zaman esnafımızın yanında olduk. İş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafımıza belediyemiz tüm imkanlarını kullanmak suretiyle yardımcı oluyor. Dezenfeksiyon çalışmalarımıza kamu kurumları ve özel işletmeler dahil olmak üzere hiç durmadan devam ediyoruz.” diye konuştu.

SOBACI VE GÜR'DEN TEŞEKKÜR

Çorum İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ve Çorum Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, filyasyon ekibine verilen araç desteği nedeniyle Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.

Çorum İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı “Katkılarından dolayı Çorum Belediyemize, esnaf odamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” derken ÇESOB Başkanı Recep Gür de “Bu zor günlerde esnafımıza destek için Çorum Valiliğimiz, Çorum Belediyemiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüzle üçlü protokol çerçevesinde Servisçiler ve Şoförler Odamızın üyelerine hem bir destek amacıyla hem de filyasyon ekibimizin Çorum’da daha etkin çalışması için bir araya gelindi. Emeği geçenlere başta Çorum Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

VALİ ŞÜKRAN BELGESİ VERDİ

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, koronavirüsle mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a şükran belgesi takdim etti.

Filyasyon ekibine araç tahsis töreni sonrası Vali Çiftçi imzalı belgede “İlimizde Covid-19 salgını mücadelesinde, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve sağlık çalışanlarına vermiş olduğunuz değerli katkı ve desteklerinizden dolayı teşekkür eder, hayırlı hizmetlerinizin devamını dilerim.” ifadesi yer aldı.

Başkan Aşgın da belgenin verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Yapılan bu çalışmalar ve verilen destekler nedeniyle devletimize ve milletimize şükranlarımızı duyuyoruz. Devletimize ve milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Son Güncelleme: 03.12.2020 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2020-12-02 20:35:52

Bu olağanüstü adeta seferberlik sürecinde başkanı tebrik ediyoruz

Avatar
Nizamımülk 2020-12-02 22:23:48

Bugün cok dua aldiniz özelliklede müdürlük personelinden. Başımızdan eksik olmayin

Avatar
Recep 2020-12-02 22:59:14

Helal olsun. Hem taksiciye destek hem sağlıkçılara destek.

Avatar
Bir bilen 2020-12-02 23:26:20

Belediye kendi işini yapsa,kendi personelini ve araç filosunu güçlendirse daha iyi olur. Ama nerdeee

Misafir Avatar
kemal cım 2020-12-03 08:39:27 @Bir bilen

Bu oğalanüstü bir durum. Belediyenin keninde yetecek araç gereci vardır. Hani İBB nin fazla diye sattıgı araçlar vardı. O zaman da takdir ediyodunuz İmamoğlunu.

Beğenmedim! (0)

banner165