Uyarılar dikkate alınmayınca yasak geldi

Çorum’un İskilip ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında hane ziyaretleri, misafirlikler, taziye ve hasta ziyaretleri yasaklandı.

18 Aralık 2020 Cuma 23:29
Uyarılar dikkate alınmayınca yasak geldi

Çorum’un İskilip ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında akraba ve ev ziyaretleri yasaklandı.

İlçede vaka artışında ev ziyaretleri, cenaze törenleri vb. faaliyetlerin etkili olduğu belirlendi. Bu kapsamda denetimlerin artacağı, kural ihlallerine idari cezalar uygulanacağı belirtildi.

İlçede son 4 günde kurallara uymayanlara toplam 50 bin lira para cezası kesildi.

Tüm uyarılara rağmen hane ziyaretleri, misafirlikler, taziye ve hasta ziyaretlerinin devam ettiğinin anlaşılması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, dün itibari ile yasaklandığını duyurdu.

İskilip Kaymakamı Kaymakam Muharrem Eligül, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Tüm ilçe genelinde aile, akraba ve hane ziyaretlerini yasaklıyoruz. Muhtarlarımız ve kolluk görevlilerimizin tespiti ile duyarlı vatandaşlarımızın ihbarları sonucu tedbir kararına aykırılık saptandığında hem misafire hem de misafiri kabul eden ev sahibine ayrı ayrı 3.150 TL idari para cezası uygulanacağını şimdiden sizlere duyurmak istiyorum. Burada amacımız vatandaşa ceza yazmak değil, halkımızı bulaşıcı olan koronavirüs salgınından korumaktır.”

Son Güncelleme: 19.12.2020 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2020-12-19 17:07:37

şehir cukurda. evler yan yana. bitişik nizam. hele yaz günü rüzgar esmiyor sadece dağ havası pazarbaşı tarafı. inşAllah kurallara uyulur. kurtuluruz hastalıkdan.

Avatar
İskilipli 2020-12-19 21:25:50

İskilip'te 90 yaşında dedemle anneannem var. Yanlarında kimse yok. Evleri sobalı. Malum yaşlılar. Haftanın bazı günlerinde annem yardım için gidiyor. Bir sıkıntı olmaması için kimden izin almalıyız.??