Valilik maske açıklamasına açıklık getirdi

Çorum Valiliği maske konusunda dün yeni bir açıklama yaptı, önceki gün yapılan ilk açıklamaya açıklık getirdi.

20 Haziran 2020 Cumartesi 00:53
Valilik maske açıklamasına açıklık getirdi

Çorum Valiliği maske konusunda ikinci bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, 18 Haziran 2020 tarihinde korona virüs salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına kişiler arası mesafe ve kişisel temizlik kurallarına riayet etmenin yanı sıra maske kullanımının önemine değinilerek, bu hususta denetimlerin artırılacağı ve yasaklara uymayan kişi ve kurumlara idari yaptırım uygulanacağının bildirildiği hatırlatılarak, şu bilgilere yer verildi;

“Cumhurbaşkanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızın genelge ve talimatları doğrultusunda ve Valiliğimiz tarafından salgınla mücadele kapsamında lüzum görülen konularda alınan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararlarımız ile; cami, cemevi ve mescitlerde, AVM’lerde, lokanta, cafe, pastane, kahvehane, kıraathane vb. iş yerlerinde, tüm pazar (hayvan, oto, sosyete pazarları dahil) yerlerinde, market, bakkal, fırın vb. ve her türlü ticarete konu satış yerlerinde, berber ve kuaförlerde, bankalar ve PTT şubelerinde, eczaneler, kargo şirketleri ve noterlerde, ayrıca; mezarlık ziyaretlerinde, toplu taşıma araçlarında, ticari taksilerde, parklarda, cenaze definlerinde, nikah törenlerinde, meclis toplantılarında, resmi ve özel kurum ve kuruluşlar ile tüm iş yerleri ve tüm kapalı ve toplu kullanım alanlarında maske kullanma zorunluluğu getirilmiştir.

Denetimler bu çerçevede yapılacak olup tüm vatandaşlarımızın maske kullanma hususuna riayet etmeleri hem şahsi hem de toplum sağlığının korunması bakımından büyük önem arz etmektedir.

Bugüne kadar, salgınla mücadele konusunda kurallara ve kısıtlamalara tereddütsüz bir şekilde riayet ederek mücadeleyi başarılı bir şekilde yürütmemizi sağlayan halkımızın maske kullanımı konusunda da gerekli dikkat ve özeni göstermesini ümit ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlık ve afiyetler diliyorum.”

Son Güncelleme: 20.06.2020 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2020-06-20 11:44:46

denetimi duyan işyerleri camlarına maskesiz girilmez uyarısı asmaya başladı.. bu yasaklar çok öncede vardı..cezai yaptırım inisiyatife göre mi yapılır...

Avatar
Ahmet 2020-06-20 12:25:01

Restoran ve kafelerde maske kullanımını doğru şekilde yapmayı başarana Oscar ödülü verilecekmiş.

Avatar
06 Ankar 2020-06-20 12:55:18

Butun doner satan yerlerde ozelliklede donerin basindakilerde maalesef maske göremedim benim gorduvum seyi yetkililer gormuyomu acaba

Avatar
Slm 2020-06-20 15:58:22

Dogrusunu bi öğrenebilsek dısarida açik alanda tek basımıza maske zorunlumu

Misafir Avatar
Maske 2020-06-20 17:55:19 @Slm

Hayır açık alanda maske zorunluluğu yok..

Beğenmedim! (0)
Avatar
Oktay 2020-06-20 20:19:56

Bir de fırın da ekmek satanları denetleyin. Ekmek almaya korkuyoruz. Aynı kişi parayı da ekmeği de hiç bir tedbir almadan alıyor veriyor.

Avatar
Mmt 2020-06-21 13:06:06

Evet gıda üretenler denetlenmeli fırınlar pastaneler çörekciler

Avatar
Bilginize 2020-06-21 17:02:26

Cuma günü Ilıca caddesinde S.. markette,Bana göre önemli bir şahıs cep telefonumdaaki saate göre 18.08 de maskesiz vaziyette bulunuyordu.NE kadar maskesiz gezmeyelim,kapalı alanlarda kesinlikle masske takalım denilse de maskesiz gezmeye devam edenler var.