Valilik'ten korona virüsü açıklaması

Çorum Valiliği koronavirüs salgını konusunda yazılı açıklama yaptı.

16 Mart 2020 Pazartesi 16:36
Valilik'ten korona virüsü açıklaması

Çorum Valiliği koronavirüs salgını konusunda yazılı açıklama yaptı.

İşte o açıklama;

“Çin’de başlayıp hemen hemen tüm dünyaya yayılan corona virüs salgınıyla mücadele ülkemizde aralıksız devam etmektedir.

İlimizde de 27 Şubat 2020 tarihinden itibaren konu takip edilmekte olup, Covit-19 şüphesi ile sağlık kuruluşlarımıza başvuran hasta sayısı 91, yatış verilmeden gerekli bilgilendirmeler yapılarak acil servisten taburcu edilen hasta sayısı 49, yatış verilen hasta sayısı 42, yatış sonrasında taburcu edilen 34, çalışılan 2019nCoV-PCR testi sayısı 40, pozitif 2019nCoV-PCR testi sayısı 0, negatif 2019nCoV-PCR testi sayısı 35, sonuç beklenen 2019nCoV-PCR testi sayısı 5, an itibari ile serviste takip edilen hasta sayısı 8, an itibari ile acil serviste değerlendirilen hasta sayısı 0’dır.

Vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarınca tespit edilen tedbirleri eksiksiz uygulamalarını, özellikle yurtdışından gelen, umre dönüşü yapan kişilerin belirlenen tedbir ve hijyen uygulamalarını kusursuz yerine getirmelerini bekliyor ve arzu ediyoruz.

Çok şükür ki ilimizde bu güne kadar virüs bulgusuna rastlanılmamıştır.

Millet olarak alacağımız tedbirlerle bu hastalığın ilimize ve ülkemize zarar vermeden atlatılacağına canu gönülden inanıyoruz.

Tüm Çorumlulara sağlık dolu, hastalıktan azade günler diliyoruz.”

Son Güncelleme: 18.03.2020 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaşın gördüğü 2020-03-17 09:56:06

Bankalarda insanlar oturacak ve bekleyecek yer bulamıyorlar.Bu durum promosyon sebebiyle daha da ağırlaştı.Vatandaşlar soğuk havada banka önlerinde bekliyorlar.Temenniler yerine durumu biraz yerinde durumu inceleyin.

Misafir Avatar
Dikkat edelim. 2020-03-18 14:57:42 @Vatandaşın gördüğü

Bankalara girişler sınırlandırılmış.5 kişilik gruplar halinde vatandaşı içeriye alıyorlar.Hava soğuk,kar atıyor.Yaşlı insanlar kapıda bekliyor.Hastalığa davetiye çıkarılıyor.Acil tedbir alın.

Beğenmedim! (0)
Avatar
kerim 2020-03-17 13:46:52

AMİN İNŞAALAH VALİM

Avatar
Orhan 2020-03-17 20:27:42

Allah bize merhamet etsin. Günahımız çok.

Avatar
... 2020-03-21 18:03:10

Sungurlu da pazitif vakka oldugu söyleniyo

Avatar
Afife Özdemir 2020-03-22 02:50:18

Vaalibeyim öncelikle sizce görev arkadaşlarınıza ve şahsınız adınıza teşekkür ederim valineyim bu nusubet gelmeden önce bikutu eldiven 12lirayla alırken ben kırınım astım hastasiyim oyuzden fazla cikmiyom ve 12 uasinda ki oğlumu yolladim ve cemtelefonuyla irtibatta şunu söyledi oğlum cuma pazarı nin ordaki m.s. eczanesinde eldiven 38milyondedi maskeye yetmiş milyon dedi ve ben dul bayanım soruyorum şimdi sizlere bizler olelimi bu soygunculuk degilmi ve param olmadığından dolayı benim oğlum da hastalanır da nolacak bu ezaneciler geri verebilecekmi bu adaletse şunu deyim yine diyom Allahım göstermesin ama şu mübarek gecede Allah bu haksız kazanç yapan eczaneleri kahretsin ve ve oğluma bisey olursa Allah sahitim cuma pazarınınsak eczanesi yakarım ozaman bana kimse cezayazmasin bi gelinde cuma pazarında araştırın gizlice efendim tanıdıklarına bedeva bizim gibi garibanlara yetmiş milyon bi kutu maske eldiven 38 olursa napacak bu gariban siz bizim başımızdaki yetkimiziniz lütfen bu yazıma dikkat edin ben oğlumu dışarı çıkarırken azına eşarp satıyım artı arasına ıslak mendil koyuyorum ve sadece şunu deyim valim ben hakkımı helal etmiyom cunki sizler rahat evinizde yatarken benim çözümdeyim sadece gariban napacak garibanın çocukları olsunmu ve ama yine diyorum ben hakkımı helal etmiyorum bu ne soygunculuk bide diyorlarki maskeniz var yok sunumuz var diyorsunuz ama garibanı düşünmüyorsunuz oyuzden ben hakkımı helal etmiyorum ve bu şekilde başbakanımızı arif can elbet bizide dinleyecek biri çıkar inşaAllah