Valilik'ten koronavirüs vakası açıklaması

Çorum Valiliği, Çorum'da koronovirüs vakası görüldüğüne dair haberler sonrası açıklaması yaptı

28 Şubat 2020 Cuma 22:57
Valilik'ten koronavirüs vakası açıklaması

Çorum Valiliği Çorum’da koronavirüs vakası görüldüğüne dair haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, boğaz ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran hastada  testler sonucu koronavirüs hastalığına rastlanmadığı belirtilerek, 2S.A. isimli hastamız 27.02.2020 günü saat 17:00 sularında boğaz ağrısı şikayeti ile T.C. Sağlık Bakanlığı Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvurmuştur. Daha önce Koronavirüs vakası olan bir ülkeye seyahatte bulunduğu öğrenilmiş; yapılan acil tetkikler neticesinde yakın takip ve tedbir amacı ile hastaneye yatırılarak tedavisine karar verilmiştir. Hastadan alınan 2019nCoV-PCR testi bugün 16:00 sularında negatif ( Hastalığa rastlanılmamış) gelmiş, dolayısıyla hastanın taburcu edilmesine karar verilmiştir. İlimizde endişe edilecek herhangi bir durum bulunmamaktadır, gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Hastamıza ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletir, tüm Çorumlulara hastalıktan azade, sağlık ve sıhhatli günler dileriz.” açıklaması yapıldı.

Son Güncelleme: 03.03.2020 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sağlıkçı Kardeşlerime Teşekkür Ederim 2020-02-28 23:35:19

Her ne kadar burda bir çok yorumda sağlıkçı arkadaşlara sitem olsa da şüpheli vakayı itidalli davranarak sorumluluk aldıkları ve kısa sürede teşhisi belirleyip taburcu ettikleri için Hastane çalışanlarını canı gönülden kutluyorum. İyi ki varsınız.

Avatar
ahmet 2020-02-29 03:54:35

hastalığın kuluçka süresi 14 gün .... bakalım bekleyelim görelim. ellerimizi yıkayalım