Ve beklediğimiz haber geldi

Çorum'da günlerdir beklediğimiz Onkoloji Merkezi'nin ikinci etap ihalesinde tarih belli oldu.

25 Ağustos 2021 Çarşamba 16:06
Ve beklediğimiz haber geldi

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Ahmet Sami Ceylan, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin ikinci etab binasının 24 Eylül 2021 tarihinde ihale edileceğini açıkladı.

Çorum’un sağlık alanında bölgenin yıldızı olacağı iddiasıyla sağlık yatırımlarının kazandırılmasına büyük önem verdiklerini belirten Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Büyükşehirler dışındaki 51 ilde sadece Çorum’a Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin yapılmasını sağladıklarını ifade etti.

Çorumluların yanısıra bölge il ve ilçelerinde de hastalara sağlık hizmeti sunacak yeni merkez ile ilgili yatırımların devam ettiğini vurgulayan Ceylan, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi için 2020 yılında ilk somut adımların atılarak, izin, ruhsat, onay ve yer gibi konuların tamamlandığını kaydetti. Ceylan, özellikle bir yapı olması nedeniyle Onkoloji tanı ve Tedavi Merkezi’nin iki aşamada yapılmasına karar verildiğini hatırlattı.

İlk aşamada LİNAC cihazının kullanılacağı özellikli alanın İl Özel İdaresi tarafından ihale edilerek yaptırıldığını anlatan Ceylan, ikinci aşama için de dosyanın hazırlandığını ve 25 Ağustos 2021 tarihi itibariyle de ilan edildiğini bildirdi.
İşin ihalesinin 24 Eylül tarihinde yapılacağını belirten Milletvekili Ceylan, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin anahtar teslimi olarak 320 gün içerisinde yapılarak teslim edileceğini, binanın tamamlanmasının ardından da LİNAC, PET CT, Game Kamera cihazlarının kurulumlarının yapılarak hizmete açılacağını kaydetti.
Merkezin tamamlanmasıyla birlikte Çorum’un onkoloji alanında tek merkez haline geleceğine anlatan Ceylan, Çorum’dan Ankara ve Samsun gibi kentlere aylık 100 civarında hasta ve ailesinin gittiğini, hastane ile birlikte bu hastaların da Çorum’da tedavi olacağı gibi Amasya, Tokat, Yozgat, Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu gibi illerden de hastaların Çorum’a geleceğini dile getirdi.

Çevre illerden gelen hastaların Çorum’da tedavi olurken, yakınları ve haftalarca süren radyoterapi tedavilerini görenlerin de konaklayarak kentin ekonomisine katkı sağlayacağını vurgulayan Ceylan, Onkoloji tanı ve Tedavi Merkezi’nde kurulacak cihazların ise 10 milyon TL değerinde olduğunu sözlerine ekledi.

İLK SÖZ 2017 YILINDA VERİLMİŞTİ

Habercim 19 okurlarının bildiği üzere,  Çorum'a onkoloji tanı ve tedavi merkezi kurulacağına dair ilk sözler 2017 yılında dönemin AK Parti eski İl Başkanı Mehmet Karadağ ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan tarafından verilmişti.

Son Güncelleme: 25.08.2021 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esas Kimin Projesi 2021-08-25 17:10:09

Yalan dünya işte. Bu projeyi kim gündeme getirmişti, kimin vizyonuydu? Ayrıca buradaki ana unsur sadece bu alandaki yetişmiş insan gücü değil, diğer alanlardaki hekimler. Zira onlar olmadan tek başına bu merkez olamazdı. Bunları dert edinenlerin burnundan getirip, küstürdünüz. Şimdi onların mirası devam ediyor, tabi ne kadar giderse?

Avatar
Çorum'lu 2021-08-25 18:44:41

Çorum'un reçetesi, Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı SEÇİLİRSE Çoruma BÜYÜK YATIRIMLAR gelir. Çorum her zaman Üvey evlat. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....

Avatar
İbrahim Yıldız 2021-08-26 19:02:45

Bu yapılan yatırımın önemini hastaası olanlar anlar. Benimde annem babam ve kız kardeşim kanserdi. Annem babam vefat etti şimdi kız kardeşimi Ankara Gazi onkolojiye götürüyorum. Dgoğru çorumunu sorunları var ama İYİ OLAN YATIRIMA da iyi diyelim kim yaptırısa yaptırsın proje kimin olursa olsun yapandan yaptırmadan takip edende Büyükşehirler dışında ilk olan merkez ÇORUMA HAYURLI OLSUN. AHMET SAMİ CEYLAN kardeşim takibe devem bu eser senin sayende olacak inşAllah

Avatar
Hastane Açılışı 2021-08-26 20:28:31

Hastanenin açılışı geldi aklıma. Lütfen bulup okur musunuz. Fotoğraflara dikkatle bakın ama. Çöl dikkatlice bakın lütfen. Hey gidi dünya.

Avatar
Haydar 2021-08-26 23:42:39

Bu merkezi Çorum'a kazandıran kim olursa olsun memlekete çok faydalı olacaktır şahsım adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu ve buna benzer işlevsel yatırıma gönül verip memlekete kazandırma gayretinde olana siyasi görüş gözetmeden tebrik edilmeli.

banner165